O noua cladire “verde” in Cluj. Vezi despre cine este vorba!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

“Moda” cladirilor verzi incepe sa prinda si in Cluj, impulsionata si de avantajele deloc de neglijat pe care le au proprietarii acestora. Astfel, o clasificare de acest gen scade impozitul la jumatate.

Dupa fosta unitate Nokia din Jucu si cladirea Amera Tower de pe Calea Baciului, “The Office”- cladirea de birouri dezvoltata de catre fondul de investitii NEPI pe fosta platforma Somesul de pe B-dul 21 Decembrie 1918, a primit clasificarea de cladire verde in faza de proiect din partea BREEAM Excellent, urmand ca la finalizarea lucrarilor si darea in folosinta, sa primeasca certificarea finala.

“Conceptul nostru pune un accent deosebit pe optimizarea consumului energetic si implementarea unor masuri de economisire inteligenta, ceea ce se va traduce printr-un avantaj pragmatic pentru companiile chiriase si anume costuri de intretinere scazute si economii anuale semnificative”, a declarat Lori Collin, Office Leading Manager al NEPI.

“Certificarea obtinuta atesta planurile noastre de a respecta cu adevarat standardele internationale prevazute pentru clasa A, incluzand aici grija fata de mediu, dar si conceptul in ansamblul sau, sustenabilitatea proiectului, dimensiunea, calitatea, facilitatile si serviciile oferite”, a completat omul de afaceri Ovidiu Sandor, partener NEPI in cadrul proiectului.

The Office, complexul construit pe fostul amplasament al fabricii Tricotaje Somesul, va avea o suprafata inchiriabila de 54.000 mp si va include o zona de retail si una de servicii. Proiectul are termen de finalizare anul 2016.

Sursa: Monitorul de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *