O bucatarie traditionala in culori “calde”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

De-a lungul timpului, am remarcat ca bucatariile traditionale sunt preferate de majoritatea proprietarilor fiind primitoare, confortabile, reusind sa creeze prin design-ul lor acel sentiment ca te afli „acasa”.

Stilul traditional poate fi „interpretat” in mai multe feluri, de la etnic, rustic la clasic sau country-chic, in functie de ce detaliu doriti sa scoateti in evidenta. In oricare dintre situatiile de mai sus, vom intalni ca „materie prima” lemnul. De la piese de mobilier, la finisaje si accesorii, lemnul de diferite esente si provenienta se va regasi intr-una din situatiile de mai sus.

Bucataria pe care urmeaza sa v-o prezentam se remarca printr-o diversitate cromatica a lemnului, dar si prin introducerea artei in decor. De obicei, intr-un spatiu dedicat pregatirii hranei, nu vom intalni astfel de accesorii, si anume tablouri, insa cei ce isi doresc o amenajare deosebita ar trebui sa ia in considerare acest aspect. Prim-planul acestei bucatarii pare a fi el insusi un tablou imens in interiorul caruia putem observa mai multe elemente din „desenul” nostru.

Desi nu exista o simetrie decat la nivelul politelor, incaperea de fata este organizata si foarte eleganta. In jur de 5 nuante diferite se observa la nivelul finisajelor din lemn, incepand cu pardoseala, masa de bucatarie si continuand lambriurile sau blatul de lucru. Inclusiv mobilierul in care este incastrata chiuveta si cel in care este incorporat cuptorul sunt diferite din punct de vedere cromatic. De exemplu, combinatia de negru (de la nivelul sertarelor si celorlalte spatii de depozitare) si caramiziu (din cadrul blatului dar si al scaunelor din piele de la masa) denota eleganta si armonie la nivelul intregii incaperi.

Nu putem sa nu remarcam si ghivecele ce contin probabil ingrediente proaspete, deoarece verdele lor „crud” iti acapareaza atentia de la prima vedere. Ceea ce mai are deosebit aceasta bucatarie este si „coltisorul” de relaxare din partea dreapta a camerei. Avand o superba vedere catre gradina, acesta a fost amenajat confortabil cu huse pufoase si perne decorative. In plus, zona inferioara este perfecta pentru depozitarea lucrurilor de prin bucatarie. Noi, insa, nu putem sa nu remarcam si usa in stil olandez care duce spre exterior.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *