Numărul locuinţelor confiscate în SUA, la un nou record

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Numărul americanilor care au rămas fără case este tot mai mare. Astfel, în luna august numărul locuintelor confiscate pentru neplata ratelor creditelor a înregistrat un nivel record, pentru a treia oară în ultimele cinci luni.

Băncile americane au confiscate anul acesta cu 25% mai multe locuinţe faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, ajungând la 95.364, cel mai ridicat nivel atins din 2005, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Numărul cererilor pentru prescrierea împrumuturilor, care includ notificarile de default si licitaţii, a scazut cu 5%, la 338.836.

O familie americană din 381 a primit o astfel de notificare, se arată într-un comunicat al RealtyTrac.

“Suntem pe cale să înregistrăm un an record, în privinţa prescrierilor de ipoteci şi confiscărilor de locuinţe”, a declarat Rick Sharga, vicepreşedinte al RealtyTrac, în condiţiile în care situaţia economică nu s-a îmbunătăţit.

Prescrierile contribuie la cresterea ofertei pe piaţa imobiliară americană, cu până la 12 milioane de locuinţe. Cererea rămâne însă mică, din cauza şomajului ridicat şi a încheierii unui program federal de facilităţi fiscale.

Sursa: Imopedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *