Nu mai putin de 16 banci revin in programul “Prima Casa”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Programul Prima Casa 4 a intrat pe piata creditara din Romania timid si cu foarte putine sanse de reusita. Desi s-a crezut ca aceasta etapa a proiectului guvernamental nu va aduce schimbari majore pe piata imobiliara din Romania, iata ca relevanta-i este mult mai mare decat s-a crezut initial.

Astfel, nu mai putin de 16 institutii financiare si-au exprimat intentia de a participa la acest program ipotecar. In ciuda faptului ca unii experti intr-ale pietei imobiliare cred ca acest proiect nu este sanatos pentru sectorul rezidential, cetatenii romani pasamite sunt de alta parere.

Toate dosarele primite pentru garantii in cadrul «Prima casa» sunt procesate zilnic, ritmul mediu de primire a solicitarilor de garantare fiind in acest moment de circa 40 de dosare pe zi“, spun reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Pe lista bancilor care urmeaza sa reintre in program sunt Millennium, Intesa Sanpaolo, Leumi, Banca Transilvania, Banca Romaneasca, UniCredit Tiriac, Bancpost, Emporiki, RIB si Raiffeisen Bank.

Am fost informati recent ca Piraeus Bank a inceput deja procesul de creditare in cadrul  Prima Casa 4, devenind, astfel, a cincea institutie financiara activa in program, dupa BRD, BCR, CEC si Alpha Bank.

Primele patru banci care au dat startul imprumuturilor Prima Casa cumuleaza un plafon de 1,1 miliarde de euro. Intrarea Piraeus Bank in jocul creditar augmenteaza acest plafon cu aproximativ 27 milioane de euro.

Conform reprezentantilor acestei banci, plafonul alocat imprumuturilor va fi epuizat pana la finele acestui an.

Avand in vedere interesul constant al clientilor pentru finantarile prin intermediul acestui program guvernamental atractiv datorita conditiilor de creditare garantate, estimam ca plafonul disponibil pentru Piraeus Bank Romania va fi integral utilizat pana la sfarsitul acestui an“, a declarat seful departamentului dezvoltare produse si procese in cadrul Piraeus Bank Romania, Roxana Halmageanu.

Creditele acordate prin intermediul programului Prima Casa 4 sunt disponibile in toate sucursalele Piraeus Bank Romania.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *