Noul trend din imobiliare: apartamentele sub 50 de mp – cum îl amenajezi?Vezi È™i câteva oferte!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
apartamente sub 50 de mp

DeÈ™i tendinÈ›a generală este ca spaÈ›iile apartamentelor să crească, în ultimii ani a crescut tot mai mult È™i cererea pentru apartamentele mici. Asta deoarece, oamenii au înÈ›eles că o locuință trebuie să fie în primul rând practică È™i funcÈ›ională, È™i nu neapărat mare. 

Un apartament mic costă mai puÈ›in, atât la achiziÈ›ie, cât È™i ulterior la renovare, iar costurile la utilități (cu încălzirea cel puÈ›in) sunt mai mici. Iar atunci când sunt cumpărate pentru investiÈ›ie, apartamentele mici (garsonierele È™i apartamentele cu 2 camere) își găsesc cel mai repede chiriaÈ™i. De altfel, pot fi integrate uÈ™or în circuitul apartamentelor de închiriat în regim hotelier dacă au o poziÈ›ionare bună. 

AÈ™adar, te intresează un apartament nou, dar È›i-e teamă că vei întâmpina probleme la amenajarea lui? Vestea bună este că amenajându-l inteligent poÈ›i optimiza foarte bine spaÈ›iul existent atât pe orizontală, cât È™i pe verticală, È›inând cont de niÈ™te reguli simple: 

Stilul minimalist

Cel mai potrivit stil pentru amenajarea unui apartament mic este stilul minimalist, în care mobilierul cu liniile sale simple, ocupă cât mai puțin spațiu. Renunțarea la uși este de asemenea o idee bună. Atenție la alegerea culorilor, acestea fac un spațiu să pară mai mare sau mai mic, mai larg sau mai îngust, mai luminos sau mai întunecat. Astfel, albul este cea mai indicată soluție pentru zugrăvirea pereților.

Valorifică fiecare colÈ›iÈ™or 

Un designer te poate ajuta să optimizezi orice colÈ›iÈ™or, fără a-l aglomera cu prea multe mobile sau rafturi. Organizarea spaÈ›iilor de depozitare pe verticală este cea mai buna opÈ›iune pentru a salva spaÈ›iu, indiferent dacă acestea sunt închise sau la vedere. Mobilierul făcut la comandă croit exact pe măsurătorile spaÈ›iului tău te va ajuta foarte mult la valorificarea fiecărui cot, grindă, coloană sau ungher. 

Alege mobilier cu spații de depozitare, pliabil / extensibil / mobilierul pe roți

Există o varietate largă de soluÈ›ii de mobilier conceput anume pentru spaÈ›iile mici. Din această categorie fac parte: 

  • Patul cu cutii de depozitare, 
  • Bancheta cu spaÈ›iu de depozitare în interior, 
  • Masa pliabilă sau extensibilă,
  • Scaunul care se pliază sau taburetul care poate fi stivuit
  • Canapeaua care se extinde sau se rabatează într-un dulap, 
  • Mobila modulară transformabilă ca piesele de lego,

Într-un cuvânt alege mobilierul multifuncțional, care este în primul rând un mobilier practic și funcțional, și abia în al doilea rând unul plăcut estetic.

Tot pentru a salva spaÈ›iu, evita mobilierul voluminos È™i alege electrocasnice compacte È™i reduse ca volum din gama slim – aragaz cu 2 ochiuri, maÈ™ina de spălat vase slim, sau maÈ™ina de spălat cu uscător incorporat sau cu uscător pe verticală, sau frigiderul slim. 

Ai mai putea opta È™i pentru mobilierul pe roÈ›i, uÈ™or de deplasat –  măsuÈ›a de cafea pe roÈ›i, sau noptiera pe roÈ›i sau etajera pe roÈ›i, pe măsură ce spaÈ›iul se va aglomera într-o zonă, îl poÈ›i reamenaja deplasând cu uÈ™urință mobilierul uÈ™or pe roÈ›i sau îl poÈ›i folosi la diverse acolo unde acesta este necesar. 

ÃŽn concluzie, experÈ›ii imobiliari se aÈ™teapta ca trendul apartamentelor mici È™i ieftine să crească în viitor, odată cu creÈ™terea preÈ›urilor. Iar marii producători de mobilier È™i decoraÈ›iuni au în gama lor de produse o varietate largă de produse destinate spaÈ›iilor mici, înguste la bugete economice. 

Una peste alta vei câștiga un spaÈ›iu practic È™i foarte bine organizat, situat foarte aproape de punctele tale de interes, poate chiar într-o zonă centrală sau ultracentrală. ÃŽn afară de asta vei putea să faci economii importante pentru alte vise ale tale – cum ar fi călătorii sau bani de avans pentru un apartament mai mare sau chiar casă cu curte sau grădină. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *