Noua resedinta a fostului suveran pontif, Papa Benedict al XVI-lea

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Castel Gandolfo, locuinta temporara a fostului suveran pontif, este localizata intr-o zona mai extinsa decat Vaticanul insusi.

Peste trei luni, Papa Benedict al XVI-lea se va muta definitiv la manastirea “Mater Ecclesiae”, care acum este in curs de renovare.

Timp de 400 de ani, conducatorii Bisericii Catolice au folosit aceasta resedinta drept loc de recreere, locuinta de vara sau pentru vizite ocazionale.

Castelul, care si-a primit numele dupa o familie care a trait in secolul al XII-lea, a fost construit de Domitian si a fost renovat pentru prima data in perioada 1624-1629 sub pontificatul Papei Urban al VIII-lea. Intregul ansamblul cuprinde trei vile si a devenit resedinta papala printr-un tratat incheiat in 1929.

Acesta este localizat intr-un oras cu o populatie de aproape 9.000 de locuitori. Resedinta papala are o gradina de 30 de hectare si o zona agricola de 25 de hectare. Cele trei cladiri – palatul papal, Villa Cybo, Palazzo Barberini – sunt inconjurate de gradinile Belvedere si de o mosie cu o mica ferma agricola.

Aripa de est a Villei Cybo gazduieste observatorul astronomic al Vaticanului, Specola Vaticana.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *