Noile proiecte imobiliare ale Clujului dau startul renasterii sectorului constructiilor!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

In orice domeniu, atat prabusirea cat mai ales renasterea, sunt date de cei puternici. La fel si in cazul constructiilor, unul dintre cele mai afectate sectoare ale industriei in perioada crizei economice. Specialistii au estimat o crestere mica atat in domeniul constructiilor cat si imobiliar, bazata in special pe proiecte punctuale sau pe programe dezvoltate cu sprijinul autoritatilor.

Suntem anuntati ca mari companii de constructii au demarat procedurile pentru obtinerea autorizatiilor de constructie pentru diverse proiecte in Cluj-Napoca. Este vorba de companiile: CBC Development Design, Imotrust Arad, Studium Construct sau Hold Invest.

Cei de la CBC Development, va comunicam in urma cu ceva vreme, au obtinut certificatul de urbanism pentru reconversia in spital a cladirii de birouri de pe Taietura Turcului din parcul Tetarom I. Astfel, in locul unui centru de afaceri vom avea Centrul de Sanatate Transilvania, cu servicii in toate specializarile medicale.

Studium Construct a solicitat autorizarea unui proiect pe strada Plopilor, unde vor sa construiasca un complex mixt format din camine studentesti si un aparthotel, in asociere cu doua universitati clujene. Membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism au amintit ca au mai fost si in trecut astfel de proicte ca re presupuneau initial camere de camin iar apoi acestea s-au transformat in apartamente, drept urmare proiectul va mai avea nevoie de completari.

Imotrust Arad tinteste zona Manastur Sud pentru constructia de locuinte colective. “Avem autorizatii pentru doua imobile, case, dar nu am dori sa intram prea puternic pe acest segment. Avem in curs de autorizare blocuri de mici dimensiuni, pentru aproximativ 100 de apartamente. Sa vedem daca obtinem autorizatiile si cum obtinem finantare, dar am vrea sa incepem, daca nu apar si alte crize. Proiectul e gandit etapizat, in prima faza vrem sa incepem trei imobile, cu 30 de apartamente”, a declarat Dan Sumalan, reprezentatul Imotrust Arad.

Hold Invest vizeaza zona ultracentrala. Ei doresc sa dezvolte o cladire pe strada Paul Chinezu, care sa includa atat birouri cat si apartamente in regim hotelier.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *