Noile norme ale BNR privind creditarea!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Banca Nationala a Romaniei(BNR) anunta, incepand cu 31 ianuarie 2012, noi reguli privind creditarea. Conform noului regulament, cel mai bun credit ipotecar ramane creditul Prima Casa, unde avansul este de 5% iar dobanzile sunt cele mai mici de pe piata.

Cine se gandea ca anul 2012 va constitui momentul unei relaxari a activitatii de creditare in ceea ce priveste modalitatile de acordare s-a inselat. Conform BNR, de la sfarsitul acestei luni, persoanele fizice care doresc sa achizitioneze o locuinta prin credit ipotecar, altul decat Prima Casa, trebuie sa achite un avans de minim 25% in cazul creditelor in euro, daca veniturile realizate de respectivele persoane este in lei. In cazul in care acestea primesc salariul in euro, avansul minim ce trebuie achitat este de 20% din valoarea locuintei achizitionate.

Pentru alte valute conditiile sunt si mai aspre. In cazul in care clientii opteaza pentru credite ipotecare in dolari americani, yeni sau franci elvetieni, avansul minim solicitat va fi de cel putin 40%!

In ceea ce priveste creditele de consum s-a stabilit ca perioada maxima de creditare sa fie de 5 ani. Astfel, spera BNR, inasprirea conditiilor de creditare va limita accesul la credite a acelor persoane insolvabile, cunoscut fiind procentul ridicat de credite neperformante acordate in anii trecuti.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *