Nodul Intermodal Pantelimon cu Park&Ride inclus face periferia atractivă

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
park ride pantelimon

Nodul Intermodal de la intersecția Pantelimon – Vergului (Cora Pantelimon) cu Park&Ride-ul inclus care are o capacitate de 500 de locuri și este realizat, conform oficialităților municipale, în proporție de 99%, va fi dat în folosință cel mai degrabă în noiembrie 2021. 

Nodul intermodal include pe lângă un Park&Ride și un terminal destinat transportului public în comun – autobuze, tramvaie, stații și peroane pentru microbuze, zona de food și un culoar până la viitoarea stație de metrou. 

Conceptul de Park&Ride dă posibilitatea șoferilor care intră în București să parcheze autoturismele personale și să își continue călătoria spre centrul orașului utilizând mijloacele de transport în comun, evitând astfel aglomerația și problema locurilor de parcare.

Zonele care vor putea beneficia de nodul intermodal Pantelimon sunt localitățile limitrofe ale Bucureștiului – Fundeni, Dobroești, Pantelimon și Cernica. Piața imobiliară în localitățile de est ale capitalei este una puternic dezvoltată și propune potențialilor cumpărători preponderent vile cu suprafețe de peste 300 mp, cu un regim de înălțime P+1E+M, la prețuri pornind de la 111.000 Euro. 

Un alt park&ride care va deservi zona de nord a capitalei va fi construit pe 3 nivele, pe suprafață, lângă aeroportul Băneasa, și va avea o capacitate de 250 de locuri. Un park&ride cu cu 305 locuri deja dat în folosință este cel din apropiere de metroul Piața Sudului și deservește zona de sud a capitalei. 

Nodurile intermodale sunt foarte utile pentru cei care fac naveta în Capitala sau locuiesc în zone rezidentiale de la periferia capitalei. Astfel de proiecte de infrastructură vor face zonele de la periferia orașului mult mai atractive pentru locuire, deoarece le va facilita locuitorilor acestora, naveta zilnică, scurând-o în jumătate, ca timp. 

De asemenea, posibilitatea de a lua mijloace de transport în comun îi va ajuta să facă economii importante la carburanți. Însă pe lângă economiile la carburanți, cel mai important beneficiu va fi aerul mult mai curat pe care-l vom respira cu toții. 

Conceptul de “park and ride” a fost împrumutat din marile orașe europene, precum Londra, Amsterdam sau Munchen. Acolo unde au apărut asemenea parcări, traficul în aceste orașe a devenit mult mai lejer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *