Motiv de alerta? 44% dintre tinerii romani nu-si permit sa locuiasca singuri!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Aproape jumatate dintre tinerii romani locuiesc impreuna cu parintii. Studiul, care are la baza cifrele Eurostat, ne plaseaza in randul tarilor cu un procent alarmant de tineri cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, care stau inca in casa parinteasca.

Se poate insa si mai rau! Tinerii din Slovacia (56,6%), Bulgaria(52,8%) sau Grecia(51,6%) pozitioneaza tarile pe care le reprezinta intr-o zona periculoasa pe harta Europei.

harta tineri europa

La aproximativ acelasi nivel cu Romania (44,4%) sunt si tari ca Malta(48,9%), Italia(46,6%), Portugalia(44,5%), Polonia, Ungaria si Slovenia, toate avand in jur de 43% dintre tineri care locuiesc cu parintii.

Topul este condus de tarile nordice, semn ca puterea economica, educatia si stabilitatea politica sunt doar trei dintre motivele pentru care tineri din aceste tari si-au “castigat independenta”, alegand sa locuiasca singuri.
1. Danemarca (1,8%)
2. Finlanda (4%)
3. Suedia (4,1%)
4. Norvegia (4,2%)
5. Olanda (10,6%)

Marile puteri ale Europei, Franta, Germania, Marea Britanie, se afla intr-o zona sigura in cadrul acestui clasament, in aceeasi categorie inscriindu-se si Elvetia, Belgia si Islanda.

In schimb, tinerii spanioli, austrieci, cehi si cei din tarile baltice ofera tarilor lor pozitii in categoriile 3-4 din topul european.

Sursa: Capital.ro

Echipa Blitz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *