Modificari in lant la noul program Prima Casa!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ca urmare a deciziei conform careia, persoanele care au achizitionat o locuinta de la un dezvoltator imobiliar, iar ulterior achizitiei constata ca aceasta nu corespunde din punct de vedere tehnic cerintelor lor, o pot schimba, guvernantii au fost obligati sa aduca noi completari.

Astfel Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care restabileste echilibrul de pe piata intre dezvoltatori si vanzatorii persoane fizice. Cumparatorii de locuinte de la persoane fizice, nu de la dezvoltatori, prin programul Prima Casa, erau clar dezavantajati pentru ca nu aveau posibilitatea de a-si schimba locuinta daca aceasta nu era corespunzatoare.

“Intrucat persoanele fizice, care au achizitionat locuinte de la un alt vanzator decat un dezvoltator imobiliar, nu pot beneficia de inlocuirea locuintei, se reglementeaza posibilitatea acestora de a accesa programul pentru a doua oara, achizitionand o alta locuinta, urmand ca aspectele tehnice sa fie detaliate la nivelul normelor de implementare”, arata reprezentantii Guvernului.

Prima Casa se apropie astfel de sfarsit, dar nu ca si program ci ca si principiu. Deja vorbim de a doua casa si, probabil ca, daca nici aceasta a doua casa nu va corespunde din punct de vedere tehnic sau va avea vicii ascunse, vom vorbi si despre a treia casa, si asa mai departe. Programul va trebui sa fie rebotezat, numele de “Casa” fiind mult mai potrivit in aceste conditii.

Sursa: www.gandul.info

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *