Modernizarea Parcului Farmec va dinamiza piata imobiliara locala din cartierul Marasti

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

În Cluj Napoca au început lucrările la reabilitatarea și modernizarea Parcului Farmec,  care se întinde pe o suprafață de 3.125 mp. Investiția își propune să revigoreze parcul prin câteva zone de odihnă, mișcare și exerciții fizice, precum și spații de joacă pentru copii. 

Parcul Farmec este amplasat în cartierul Mărăști, pe o suprafață totală de teren de 3.125 mp. În prezent, Parcul Farmec este un parc cu arbori îmbătrâniți, ramuri uscate, debilitați și înclinați, mobilier urban vechi care nu mai reprezintă nicio estetică urbană. 

Vor fi realizate următoarele lucrări: 

  • Rețeaua de iluminat public va fi modernizată cu aparate de iluminat cu tehnologie LED.
  • Sistemul de irigație va funcționa prin aspersiune. 
  • Dotarea cu mobilier urban nou presupune grupuri de mese cu bănci – utilizate pentru joc de şah – mese de ping-pong, 
  • Va fi instalat un complex modern de joacă pentru copii – confecţionat pe structură de lemn, precum și echipamente de fitness și cişmele. 
  • Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități va fi asigurată prin amplasarea unor bănci cu spătar, fără brațe laterale. 
  • Se va amenaja un rastel de biciclete de 13 m lungime, racordat la reţeaua de curent electric
  • Întreaga suprafață a parcului va fi monitorizată de un sistem de supraveghere video. 
  • Vor fi plantați o diversitate de arbori și arbuști.

Biodiversitatea Canalului Morii și cadrul natural vor fi păstrate intacte prin crearea și amenajarea unor zone verzi de recreere. 

Parcul Farmec este în cartierul Mărăști, care este un cartier preponderent din blocuri de apartamente, construite în cea mai mare parte înainte de 1990, dar și cu construcții rezidențiale noi. Este preferat de familii, cât și de tineri chiriași.

Dacă ești interesat de achiziționarea unei proprietăți în cartierul Mărăști în apropierea de parcul Farmec le poți găsi pe toate în portofoliul Blitz. Prețurile în acest cartier au crescut constant încă din ianuarie 2021, când prețul mediu pe cartier a devansat prețul mediu pe Cluj (la un preț de 1.554 Euro pe mp). În luna august indicele Blitz pe cartierul Mărăști a fost de 1.858 euro pe mp. 

Până în 2030 primăria Cluj-Napoca și-a propus plantarea a peste 100.000 arbori,și crearea și extinderea zonelor verzi în oraș pe o suprafață de peste 190 ha, precum și amenajarea de coridoare verzi-albastre în concordanță cu direcția verde europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *