Mobilata sau nemobilata? Ce tip de locuinta cauta chiriasii?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

In aceasta perioada, in care inchirierile de locuinte sunt la mare cautare, in randul proprietarilor de apartamente, se iveste intrebarea: este necesara o investitie in mobilier sau nu pentru a inchiria mai repede si la un pret mai bun locuinta detinuta? Intrebarea este legitima pentru ca, fie unii dintre chiriasi au mobilier propriu si o locuinta deja mobilata ii pune in dificultate in ceea ce priveste depozitarea acestuia, fie in multe situatii s-au inregistrat distrugeri, iar o astfel de investitie devine astfel nerentabila. Ce e de facut?

Analizele din piata, releva faptul ca locuintele mobilate si utilate sunt cele mai cautate de catre chiriasi. Si atunci cum sa-ti diminuezi riscurile unor pierderi finaciare si, totodata sa nu pierzi timp pretios. Pentru ca o luna, de exemplu, in care locuinta ta ramane goala poate sa te coste mai mult decat un pat nou in dormitor. Care este echilibrul cautat?

In primul rand trebuie sa stii ca elementul specific acestui domeniu este tranzitia. Chiriasii sunt temporari! Ei pot fi studenti , care, odata cu terminarea studiilor se intorc in localitatile de origine. Sau sunt tineri care se casatoresc si prefera sa-si cumpere o locuinta. Sau, pot fi persoane aflate in fata unui job nou, si pana se obisnuiesc cu zona, cu colectivul, prefera o chirie pentru inceput decat sa-si asume o investitie unui apartament. Sau angajati aflati in calatorii de afaceri.

Este bine sa-ti stabilesti nisa de piata careia i te adresezi. Daca doresti “spuma clientilor”, atunci obligatoriu locuinta ta trebuie sa fie finisata si mobilata la cele mai inalte standarde. Poti astfel sa obtii o chirie mai buna decat alte locuinte de acelasi tip din zona ta, insa, datorita faptului ca acesti clienti sunt putini, poti sa te si astepti sa ai pe parcursul unui an, mai multe luni locuinta libera. Daca in schimb iti doresti o familie in locuinta ta, este bine sa ai un pat dublu in dormitor, un mobilier decent si o bucatarie utilata. In cazul in care locuinta ta se afla in tr-o zona studenteasca, ei, studentii, vor fi principalii tai clienti. O locuinta cu mobilier mediu, cu doua paturi in dormitoare, conexiune buna la internet si un contract cu clauze definite in asa fel incat sa te protejeze, sunt sfaturile pe care ti le oferim!

Succes!

Echipa Blitz imobiliare, moderator Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *