Indice Imobiliar Blitz Iulie 2016: Luna lui Cuptor a colorat în roșu prețurile apartamentelor din Cluj!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

S-a trecut usor peste “șocul” legii dării în plata pe piața imobiliara din Cluj-Napoca.

Dupa ce in luna mai preturile au inceput usor sa scada in special pe segmentul apartamentelor cu 2 camere, cele mai cautate locuinte de catre cumparatori, intr-o singura luna a fost recuperat intreg intervalul de depreciere.

crestere-indice-grafic

Indicele Blitz a inregistrat in luna iulie o valoare medie de 1.186 euro/mp pentru apartamentele din Cluj-Napoca si 1031 euro/mp pentru Cluj-Napoca si imprejurimi.

Astfel, apartamentrele din Cluj-Napoca s-au apreciat cu 0,4% fata de luna anterioara si cu 11.78% fata de aceeasi luna a anului trecut. In iulie 2015, apartamentele din Cluj-Napoca au inregistrat un pret mediu public de 1.061 euro/mp. Concret, un apartament care avea un pret de 50.000 de euro in vara anului trecut, acum este oferit la 55.890 euro.

Indicele Blitz pe tip de apartament, dupa gradul de confort, a inregistrat cresteri pe linie. Atat apartamentele cu 1 sau 2 camere, cat si cele cu 3 si 4 camere s-au apreciat in aceasta luna, fapt neintalnit pe piata clujeana din luna februarie.

Analizand datele istorice ale indicelui Blitz este interesant de punctat faptul ca apartamentele cu 2 camere din Cluj-Napoca, cele mai tranzactionate proprietati de vanzare, s-au apreciat constant de la an la an. Valoarea medie publica a acestora in luna iulie a fost 1.228 euro/mp, cu 12% mai mare decat in iulie 2015 (1.089 euro/mp) si cu 24% mai mare fata de iulie 2014 (990 euro/mp).

Topul cartierelor consemneaza lucruri interesante: Gheorgheniul depaseste Andrei Muresanu, iar Europa isi consolideaza a doua pozitie!

1. Centru 1.374 euro/mp
2. Europa 1.318 euro/mp
3. Gheorgheni 1.289 euro/mp
4. Andrei Muresanu 1.288 euro/mp
5. Marasti 1.260 euro/mp

cartiere-cluj-iulie

Indicele Blitz reprezinta un instrument statistic ce ofera informatii cu privire la media preturilor publice pentru apartamentele de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp.

Pentru calculul indicelui Blitz au fost analizate doar oferte publice, actualizate in luna iulie, din baza de date Blitz.

Echipa Blitz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *