Lucrarile la cea mai scumpa autostrada din Romania vor demara in 2013!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Desi initial nu era inclusa in Planul Operational Sectorial Transporturi 2007-2013, autostrada Sibiu-Pitesti, va demara anul viitor cu finantare europeana, conform declaratiilor directorului general al CNADNR, domnul Mircea Pop.

“Acest tronson se va face cu fonduri europene. Acum, documentatia realizata de noi este la JASPERS, organismul european de asistenta pentru astfel de proiecte, pentru a fi verificata astfel incat sa putem realiza studiul de fezabilitate necesar pentru a obtine finantarea. Cred ca la sfarsitul lui 2013, inceputul lui 2014 vom putea avea un constructor pe acest sector extrem de important”, a declarat Mircea Pop.

Tronsonul Sibiu-Pitesti, cu o lungime de 116,64 kilometri, face parte din Coridorul IV Paneuropean si va face legatura intre sudul tarii si Ardeal. Costurile estimative ale constructiei autostrazii, sunt in jur de 27,8 milioane de euro pe kilometru, un nou record pentru autostrazile din Romania. Acest lucru se datoreaza complexitatii lucrarilor, autostrada traversand muntele si fiind astfel necesare multe viaducte si tuneluri.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *