Locuintele din Cluj s-au scumpit cu 2% in luna septembrie!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Clujul a inregistrat astfel o noua luna de scumpiri pe piata imobiliara, de data aceasta intr-un ritm mai alert. Pretul mediu al apartamentelor din Cluj-Napoca a crescut in septembrie cu 2%, fata de cresterea de 0,4% inregistrata in august.

Astfel, indicele imobiliare.ro a ajuns de la 903 euro pe metru patrat la 921 euro pe metru patrat, cresterea fiind cea mai insemnata din tara, intre orasele mari, inclusiv capitala.

Situatia sta diferit in functie de varsta locuintelor analizate: locuintele noi s-au scumpit cu 3%, ajungand la 837 euro pe metru patrat, o crestere abrupta in conditiile actuale ale pietei imobiliare. Totusi, fata de aceeasi perioada a anului 2011, apartamentele noi in Cluj sunt mai ieftine cu 10%.

Apartamentele vechi au inregistrat cresteri ale preturilor si in septembrie. Cu 1,3 % mai mult a costat in septembrie un apartament intr-unul din blocurile “comuniste”, valoarea medie ajungand la 983 euro pe metru patrat. Ceea ce este foarte interesant in cadrul acestui sector, de locuinte vechi, este faptul ca, fata de anul trecut, acestea sunt mai ieftine cu doar 0,5%- cea mai mica diferenta din toate orasele tarii!

Iata si situatia la nivel national:

– Bucuresti- scadere de 2%
– Constanta- crestere de 0,9 %
– Brasov- scadere de 0,7%
– Timisoara- scadere de 1,3%
– Ploiesti- crestere de 1,6%.

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *