Locuintele CFR scoase la vanzare!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

In perioada urmatoare concurenta pe piata imobiliara va fi si mai acerba, pentru ca, in afara de dezvoltatorii ansamblurilor imobiliare noi, in afara de vanzatorii privati, exista acum si alte alternative. Bancile executa rau platnicii, ANL vinde mai mult la presiunea chiriasilor, RA-APPS vinde pentru a aduce noi venituri la buget, iar acum CFR incearca sa vanda pentru a acoperi “gaurile” companiei.

CFR incearca sa vanda cele 1.178 de locuinte de serviciu pe care le are in proprietate si care in prezent sunt ocupate de chiriasi.

“Adoptarea acestei masuri va contribui la cresterea veniturilor companiei, in conformitate cu tintele prevazute in acordul semnat de Guvernul Romaniei cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana”, arata comunicatul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Acelasi comunicat prezinta si principala piedica in calea vanzarii locuintelor CFR, respectiv acordul chiriasilor:

“Vanzarea locuintelor de serviciu poate demara doar la solicitarea ferma scrisa a titularului care ocupa imobilul in baza contractului de inchiriere”

Practic, prin aceasta mentiune, se stabileste o bariera in calea vanzarilor, locuintele CFR putand fi cumparate doar de catre chiriasi, pentru ca este greu de crezut ca acestia isi vor da acordul pentru o terta persoana. O alta piedica majora o va reprezenta pretul locuintelor, care se vor raporta la pretul pietei, desi locuintele CFR nu au corespondente reale in piata, unele dintre ele fiind situate chiar in statiile de cale ferata, in halte si puncte de oprire.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *