Evaluarea Locuinței: Cum îi menții valoarea în această perioadă?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Deși poate părea prematur să te gândești deja la o vânzare, e important să ai în vedere că o locuință este în primul rând o investiție, atât financiară cât și emoțională. Și în lumea de azi, investițiile sigure sunt cele mai importante, de aceea valoarea locuinței ar trebui mereu evaluată în comparație cu piața.

Dincolo de evoluția generală a pieței, există câteva indicii de urmărit care îți pot spune cum s-ar comporta locuința ta, în condițiile actuale, în comparație cu alte oferte similare din piață. Bineînțeles că poți apela la un agent profesionist sau la instrumentul Evaluare Proprietate, care îți pot da în timp real informații valoroase. Pe lângă acestea, sunt câteva întrebări la care tu singur poți da răspuns.

  1. Zona contează mult, mai ales în perioada actuala. Cu cât sunt mai multe facilități și cu cât e mai accesibilă, cu atat e mai atractiv apartamentul la vânzare, deoarece nu sunt necesare drumuri lungi pentru a-ți procura necesitățile și produsele de baza.
  2. Locuința în sine să fie liniștită. Tot mai mulți stăm acasă și lucrăm de acasă în această perioadă, deci e foarte important ce fel de vecini ai, și cât de mult contează pentru tine liniștea. Fă-ți o evaluare cât de suportabile ar fi zgomotele din spațiile comune, ori din vecinătăți, și cât de mult le tolerezi. 
  3. Instalațiile și utilitățile sunt în regulă. Nu vrei ca în această perioadă să te lupți să găsești instalatori sau alți meseriași pentru diverse reparații și intervenții, în condițiile restricțiilor actuale. Fă toate verificările necesare și lucrările de întreținere, și nu amână micile intervenții, care se pot transforma în probleme mai mari pe viitor. 
  4. Planul locuinței este simplu și nu necesită lucrări suplimentare de reamenajare. Chiar dacă ai făcut anumite amenajări suplimentare în casa ta, acestea s-ar putea să nu fie pe placul unui viitor cumpărător de casă, ori pur și simplu să nu aibă nevoie de ele, și astfel nu vor duce la o creștere a valorii locuinței. 
  5. Vecinii sunt suportabili sau chiar plăcuți. Tu îi cunoști cel mai bine, pentru că locuiești alături de ei. Și în această perioadă, în care petrecem mai mult timp acasă, ajungi să îi cunoști poate mai bine decât ți-ai dori. E important ca micile obiceiuri ale fiecăruia să nu fie deranjante, și poate chiar să existe un spirit comun de micro-comunitate. Ar putea fi un atu important pentru un potențial cumpărător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *