Investitorii straini sunt interesati de piata imobiliara din Romania

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Piata imobiliara din Romania isi revine in simtiri, iar primul semn care ne obliga sa luam in calcul o revitalizare de lunga durata este interesul crescut al investitorilor straini pentru spatiul economic local.

Suntem informati intr-un articol publicat pe www.wall-street.ro ca una dintre cele mai importante companii de consultanta imobiliara, Jones Lang LaSalle, a evaluat in aceasta prima parte a anului proprietati in valoare de peste un miliard de euro.

In 2009 compania a evaluat proprietati in valoare de aproximativ 1,6 miliarde de euro, iar in 2010 s-a ajuns la foarte substantiala suma de circa 3 miliarde de euro. Dan Ivanov, seful departamentului de evaluari din cadrul companiei, sustine ca, avand in vedere boom-ul din primul trimestru, anul acesta cu siguranta se vor efectua evaluari care vor depasi considerabil cifrele anului trecut.

Desi pana acum majoritatea evaluarilor de acest gen au fost efectuate pentru rapoartele financiare, spre deosebire de anul trecut, 2011-le a inregistrat o crestere a solicitarilor pentru studii de fezabilitate si de utilizare optima a unei proprietati.

Anul 2011 a debutat in forta: am evaluat deja proprietati a caror valoare cumulata depaseste suma de un miliard de euro. Cresterea volumului de lucru se datoreaza in special imbunatatirii sentimentelor fata de piata imobiliara romaneasca a investitorilor straini, care au cerut evaluari ca parte a procesului de analiza preliminara a produselor imobiliare interesante din punct de vedere pret/calitate. In plus, fondurile de investitii prezente pe piata locala genereaza o buna parte din volumul total al lucrarilor de evaluare“, a declarat Dan Ivanov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *