Investitii noi in sectorul industrial din judetul Cluj

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem informati, via ziuadecluj.ro, ca sectorul industrial clujean a inregistrat in luna aprilie o crestere substantiala.

Conform reprezentantilor companiei de consultanta IBC Focus, au fost anuntate nici mai mult nici mai putin decat 12 investitii, dintre care 2 foarte ample.

Remarcam, in primul rand, dinamica investitionala a celor de la IMM Hydro Est, companie care a demarat lucrarile la o hala de aproximativ 7.000 de mp. Notabila este si extinderea companiei Exing Construct, companie care intentioneaza sa deschida o hala cu o suprafata de circa 3.300 de mp. Se pare, insa, ca acest al doilea proiect inca nu a facut tranzitia de la stadiul de concept, sau de Plan Urbanistic Zonal.

“Intentionam sa incepem lucrul in acest an si sa finalizam santierul pana la final de 2011. Pentru noi, acum este un moment oportun din punct de vedere financiar pentru aceasta investitie, iar ca solicitari din piata, lucrurile merg mai bine decat anul trecut”, a declarat Arpad Szabo, director al societatii Exing Construct.

In lista celor 12 proiecte intra un spatiu de depozitare, o hala, o hala-atelier, un magazin de piese pentru remorci şi depozitul aferent, o hala de depozitare de echipament agricol, o alta hala metalica, sere si corp administrativ pentru Electro Gaz Instal, o hala de productie furtunuri hidraulice, un atelier de productie si montaj, hala de productie si depozit logistic plus birouri pe doua etaje pentru compania Suprem Office si doua hale de productie si depozitare pentru o firma de constructii.

Cea mai consistenta investitie in sectorul industrial clujean este cea operata de CSI Invest. Suntem informati ca aceasta companie cu capital olandez urmeaza sa cheltuiasca aproximativ 8 milioane de euro pentru o fabrica plasata pe Bulevardul Muncii. Pentru cei care nu stiu, CSI Invest s-a specializat cu maxima eficienta in domeniul instalatiilor de productie ai al transportului de bunuri de larg consum.

S-a vehiculat in ultima perioada ca sectorul industrial clujean este muribund. Iata, insa, ca realitatea este cu totul alta. S-au eliberat in luna martie suficiente Certificate de Urbanism pentru a se considera fara o prea mare marja de eroare ca segmentul industrial al judetului Cluj este mai mult decat activ.

“Au aparut in ultima perioada destul de multe proiecte pe segmentul industrial, desi sunt zone care au inceput sa atraga mai multe investitii importante decat Clujul”, a declarat Adriana Bodron, managing director la IBC Focus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *