Intrebari si raspunsuri: Daca am in derulare un credit de nevoi personale pot lua un credit Prima Casa?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ce faci atunci cand ai un credit de nevoi personale si vrei sa-ti cumperi o locuinta noua prin programul Prima Casa? Este posibil acest lucru? Specialistii de la eFin.ro va ofera raspunsul pe care-l asteptati: da, este posibil, respectand conditiile de acordare a creditului Prima Casa.

Bancile calculeaza bonitatea solicitantului astfel: din veniturile nete sunt scazute cheltuielile de subzistenta, dupa care se aplica gradul de indatorare maxim admis (intre 30% si 60%). Ulterior, din valoarea obtinuta sunt scazute celelalte obligatii lunare de plata. Suma rezultata reprezinta rata lunara pe care o puteti sustine. Pe baza acesteia se stabileste suma maxima pentru care sunteti eligibil.

Astfel, daca indepliniti conditiile Programului Prima Casa si conditiile de eligibilitate ale bancii de la care doriti sa obtineti finantare, iar venitul dvs. are un nivel care va permite sa sustineti rata aferenta creditului Prima Casa, exista posibilitatea sa obtineti creditul dorit.

Programul Prima Casa continua in 2013, guvernul alocand un plafon suplimentar de garantii.

In situatia in care doriti sa contractati un credit Prima Casa, este necesar sa indepliniti conditiile programului. Criteriile de eligibilitate sunt urmatoarele:

– Pot contracta un credit Prima Casa 4 si proprietarii care detin o locuinta cu o suprafata utila mai mica de 50 mp;

– Clientii care detin cote-parti dintr-o locuinta pot beneficia de credit pentru a achizitiona diferenta de cote-parti;

– Solicitantul poate contracta creditul pentru achizitionarea unei locuinte finalizate de pe teritoriul Romaniei sau pentru a construi o casa;

– Solicitantul trebuie sa detina un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al locuintei (astfel, valoarea creditului va fi egala cu diferenta dintre valoarea de cumparare a locuinteti si valoarea avansului);

– Este necesar ca solicitantul sa constituie un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, in valoare de trei rate de dobanda;

– Solicitantul trebuie sa indeplineasca si conditiile prevazute in cadrul normelor interne de creditare ale institutiei finantatoare.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Case de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *