INS: Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale in aprilie a crescut cu 7%

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru ridicarea de cladiri rezidentiale a avansat cu 7% fata de martie, la 3.686 documente, dar a scazut cu 9,5% fata de aceeasi luna din 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Majoritatea documentelor eliberate, 63,9%, sunt pentru zona rurala.

In majoritatea regiunilor de dezvoltare s-a inregistrat o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai importante avansuri fiind consemnate in zonele Sud-Muntenia (+116 autorizatii), Nord-Est (+70 autorizatii) si Sud-Vest (+49 autorizatii). Scaderi au avut loc in regiunile de dezvoltare Centru si Nord-Vest.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in aprilie 2010 s-au eliberat cu 385 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale. Cele mai importante reduceri au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-105 autorizatii), Sud-Est (-100 autorizatii), Nord-Vest (-78 autorizatii) si Nord-Est (-58 autorizatii). Cresteri s-au consemnat in regiunea de dezvoltare Centru (+13 autorizatii).

Numarul total de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale eliberate in primele patru luni a fost de 11.307 de documente, cu 22,8% mai putine fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Cele mai semnificative reduceri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (-687 autorizatii), Sud-Est (-599 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-528 autorizatii), Nord-Vest si Nord-Est (-447 autorizatii fiecare).
Sursa: Financiarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *