Indicele BLITZ mai 2015: S-au scumpit apartamentele din Cluj, dar s-au ieftinit la periferie!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

In luna mai, preturile medii publice ale apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut, indiferent de gradul lor de confort. Acest lucru a fost inregistrat de indicele Blitz care a raportat o valoare de 1.033 euro/mp pentru Cluj-Napoca si valori in crestere atat pentru locuintele cu 1 si 2 camere, cat si pentru cele cu un grad mai ridicat de confort, de 3, 4 si peste 4 camere.

Indice BTZ mai 2015

In schimb, in cazul apartamentelor din Cluj si imprejurimi(Floresti, Baciu, Apahida) situatia este diametral opusa, indicele Blitz raportand valori in scadere, cu o singura exceptie, apartamentele cu 4 si peste 4 camere. Acest lucru este absolut justificat, dat fiind faptul ca acest tip de locuinta se intalneste mai ales in blocurile noi din Cluj-Napoca, dezvoltatorii de la periferie avand foarte putine unitati de acest tip in lipsa cererii.

indice-1

Topul Clujului este dominat si in aceasta luna de cartierele vechi!

1. Centru
2. Zorilor
3. Gheorgheni
4. Grigorescu
5. Europa

indice-2

Indicele Blitz prezinta media preturilor publice ale apartamentelor de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp.

Indicele Blitz tine cont de specificul pietei locale si de harta imobiliara a Clujului, oferind valori medii diferentiate pentru apartamentele din municipiul Cluj-Napoca si cele din comunele invecinate(Floresti, Baciu, Apahida).

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 2.135 oferte imobiliare publice din baza de date Blitz.

Indicele Blitz completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera gratuit clientilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *