Incepe amenajarea lacului din Gheghoreni. Vezi ce facilitati va oferi vizitatorilor!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Jumatate de milion de euro! Aceasta este suma estimata de specialisti pentru amenajarea lacului de langa mall-ul din Gheorgheni.

Parcul cu o suprafata de peste 30.000 de metri patrati va fi “populat” cu peste 50 de specii de plante aduse din Italia, in total 18.000 de copaci, arbusti si flori.

“Selectia plantelor s-a realizat tinand cont de conditiile climatice din zona, printre acestea numarandu-se artarul japonez, liliacul de vara, forsithia, mahonia, marul decorativ, calinul, cornul, cotoneasterul si hortensia. Jocul cromatic va fi completat cu flori, printre acestea numarandu-se crizantemele, irisii, trandafirii, crinii, calluna, berberis si euonymus. Proiectul cuprinde amenajarea a peste 10.000 mp de gazon special, care ofera posibilitatea clujenilor de a se aseza si relaxa pe iarba precum in parcurile din marile orase europene”, au declarat reprezentantii Iulius Group.

Printre alte dotari ale parcului din Gheorgheni, mai amintim, zona de promenada, pista de alergare si un loc de joaca pentru copii.

“Iulius Group va amenaja zona verde astfel incat sa constituie si o baza de agrement pentru tineri si adulti. Revitalizarea zonei din vecinatatea lacului presupune realizarea unor alei de promenada pavate, pista pentru alergare, pista pentru ciclism cu doua sensuri si numeroase spatii de relaxare. Iulius Parc Gheorgheni va fi dotat cu peste 70 de banci pentru ca vizitatorii sa se poata bucura de aerul curat si de privelistea incantatoare oferita de Lacul de Vest. Designul modern al gradinii publice va fi completat cu mobilier urban de o inalta calitate si sisteme de iluminat cu un consum redus de energie. De asemenea, locuitorii vor avea posibilitatea sa se plimbe cu ambarcatiuni pe lac, investitia incluzand si construirea de pontoane si a unui debarcader”, a mai precizat Iulius Group.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *