Imprumuturi mici in conditii extreme de acordare. Noile norme BNR intra azi in vigoare!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Noile norme ale Bancii Nationale a Romaniei in ceea ce priveste activitatea de creditare, intra in vigoare azi, 1 februarie 2012. Potrivit acestor norme, solicitantii unui credit ipotecar vor trebui sa dispuna de un avans consistent, ce poate ajunge in unele cazuri la jumatate din valoarea locuintei! Astfel, incepand de azi, singurul credit ipotecar accesibil publicului larg de pe piata este creditul Prima Casa, unde normele au ramas neschimbate.

Conform noilor norme BNR, persoanele fizice, care dobandesc venituri in moneda nationala, in cazul in care doresc sa contracteze un credit imobiliar sau ipotecar, trebuie sa dispuna de un avans de minim 25% din valoarea locuintei cumparate daca moneda creditului este “euro”. In cazul in care se opteaza pentru alte monede(dolari, yeni sau franci elvetieni), avansul creste la 40%. Daca un client are venituri in valuta, avansul minim solicitat la contractarea unui credit imobiliar sau ipotecar este de 20%.

Un alt aspect foarte imortant este cel legat de creditele de consum. Daca pana in prezent, durata contractului putea sa ajunga pana la 15 ani, conform noilor norme BNR, aceasta poate fi de maxim 5 ani!

Astfel, politica Bancii Nationale a Romaniei vizeaza, prin noile norme intrate azi in vigoare, vizeaza descurajarea creditelor in alte monede decat cea nationala, dar si descurajarea creditarii pentru nevoi personale.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *