Impactul asupra pieței imobiliare a modernizării aeroportului din Timișoara

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
aeroport timisoara

Aeroportul Internaţional Timişoara a inaugurat în luna iulie 2021 noul terminal Sosiri Curse Externe Pasageri, unde a aterizat prima cursă Munchen-Timișoara. 

Noul terminal are o suprafaţă desfăşurată de 4.383 metri pătraţi şi este optimizat pentru trei fluxuri de pasageri, având trei sisteme de benzi de bagaje, zece puncte de control al documentelor şi trei puncte de control vamal. 

Terminalul Sosiri Externe este parte a unui proiect mai amplu care are ca scop dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia”, pentru susţinerea unui flux de aproximativ trei milioane de pasageri pe an, cifră estimată pentru următorii ani.

Într-o etapă ulterioară proiectul presupune și realizarea unui terminal cargo aerian de 4.000 mp care va avea scopul dezvoltării spațiilor destinate transportului mărfurilor pe calea aerului  și va fi conectat la zona propusă pentru construcția Centrului Intermodal Cargo Timișoara. Noul terminal cargo va fi funcțional în trimestrul II al anului 2022. 

Calcule estimative indică aproximativ aproximativ 35.000 de noi locuri de muncă și circa 150.000 de locuitori atrași de proiect în regiune, cu un impact bugetar impresionant, dat de o infuzie de capital în toate sectoarele, de la producție,  HORECA, servicii, industrie, și nu în ultimul rând în imobiliare.

Modernizarea aeroportului din Timișoara va impacta major Regiunea de Vest. Traficul sporit de persoane va impulsiona puternic toate sferele de business din regiunea de Vest a țării și va aduce investiții străine, facilitate astfel de noile conexiuni ale vestul țării cu marile orașe europene.

Comparativ cu alte aeroporturi din țară, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti are o capacitate de 6 mln. de pasageri pe an sau 2.300 de pasageri pe oră, iar Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca are o capacitate de 2 mln de pasageri pe an sau 750 de pasageri pe oră (și un istoric de 2,9 mln pasageri în perioada prepandemică – anul 2019). 

Contactează un agent Blitz pentru oferte avantajoase, perfecte pentru investiții imobiliare pe termen mediu și lung în zona aerogării din Timișoara. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *