Hotel și vile lacustre de tip resort în zona Histria

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Delta Dunarii atrage an de an zeci de mii de turiști români și străini. Unitățile de cazare cele mai solicitate sunt în special hotelurile și pensiunile ce dispun de piscină proprie.

O astfel de unitate hotelieră din portofoliul Blitz National Investments este și complexul de proprietăți din Delta Dunării – un minihotel și 3 vile lacustre situate la o distanță de 65 km de Constanța, în zona lacului Histria, care au o poveste interesantă ce merită a fi spusă mai pe îndelete. 

Hotelul și cele 3 vile pe malul lacului sunt situate pe un teren foarte generos de 34,76 ha, pe o salbă de lacuri de-o frumusețe răpitoare din zona Histria. 

La o distanță de 10 minute de mers pe jos se află Cetatea Histria – prima colonie greacă de pe țărmul de vest al Mării Negre. Complexul Histria, care include Muzeul Histria și ruinele vechii cetăți, au fost desemnate patrimoniu cultural european în 2007 și atrag anual peste 20.000 de vizitatori. 

Aproximativ 14 ha din terenurile pe care sunt amplasate proprietățile sunt acoperite de apă – canale și lacuri înconjurate de sălcii și stufăriș, parte integrantă a ecosistemului lacustru. 

Printre acestea se numără lacul cu noroi sapropelic care are efect terapeuric certificat de laboratorul de cercetare al Institutului de Medicină Fizică de Recuperare și Balneoclimatologie din București. 

Potrivit raportului fizico-chimic și microbiologic eliberat de Institut, noroiul sapropelic din acest lac are efecte curative în boli degenerative și reumatismale, boli neurologice periferice, boli musculo-scheletale și alte boli inflamatorii și reumatismale. 

La nici 100 de metri de lacul cu noroi se află un alt lac cu ape sulfuroase, îmbăierea în aceste ape fiind un remediu adjuvant în boli precum astmul, sinuzita, alergiile și bolile cardiovasculare. De asemenea apele sulfuroase sunt cunoscute pentru efectul lor marcant în reducerea stresului, vindecarea insomniilor și a multor boli de piele.  

Din stațiunea resort ajungi în numai 20 de minute cu barca în săbăticie – în cea mai mare Rezervație a Biosferei ”Delta Dunării”, un tezaur al patrimoniului mondial Unesco, de o biodiversitate uimitoare, cu mii de specii de păsări și pești, precum și o vegetație unică în lume, printre care și Pădurea Letea – cea mai nordică pădure subtropicală din lume cu un peisaj deosebit, pâlcuri de pădure alternând cu dune de nisip, și specii rar întâlnite de orhidee, liane și cai sălbatici. 

Cât despre spațiile de cazare, minihotelul se compune din 2 clădiri cu o suprafață totală de 781 de mp construiți. Are 20 de unități de cazare, este finalizat și operațional, și dispune în plus de o bucătărie echipată profesional, un restaurant și un bar, precum și 2.007 mp de teren aferent amenajat cu terase, piscine exterioare și suficiente locuri de parcare.  

Cele 3 vile pitorești amplasate pe malul lacului Histria au o suprafață de 132 mp, 192 mp și 151 mp, una dintre ele fiind renovată, altele două sunt în în proces de renovare. 

Proprietățile sunt dotate cu utilități precum panouri fotovoltaice ca sursă alternativă de energie, fose septice, încălzire pe lemne și peleți de lemn (nu există rețea de gaze în zonă), Internet, comunicații mobile și TV. 

Pentru mai multe detalii despre aceasta oportunitate unică în România sună la +40 741 245 100, managerul Proiect Blitz National Investments, Alina Cojocaru te va pune în legătură cu vânzătorul. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *