Harta Mall-urilor dupa 5 ani de criza. Vezi cate mall-uri sunt in Romania!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Criza economica a lovit puternic sectorul comercial prin stoparea finantarilor proiectelor noi dar si prin scaderea puterii de cumparare a populatiei, ceea ce a dus la falimente de rasunet, la convertiri de mall-uri in cladiri de birouri sau pur si simplu la abandonarea proiectelor.

In 2013 incepe sa se vada luminita de la capatul tunelului, noi centre comerciale deschizandu-si portile pentru cumparatori. Astfel, au fost deschise doua mall-uri la Botosani si Constanta, iar alte trei vor fi deschise pana la finele anului, suprafata de spatii comerciale la nivel national urmand sa depaseasca 2,3 milioane de metri patrati.

Orasul cu cea mai mare suprafata de spatii comerciale pe cap de locuitor este Suceava care, cu o medie de 1.118 metri patrati depaseste de noua ori media nationala. Cu toate acestea, cele mai multe centre comerciale de tip mall sunt, asa cum era si de asteptat, in Bucuresti, capitala detinand 20 din cele 60 de mall-uri ale tarii.

Specialistii considera ca unele localitati sunt suprasaturate, in timp ce altele duc lipsa acuta de spatii comerciale.

“Exista diferente semnificative intre diversele orase din tara. Daca in Suceava, Oradea sau Constanta suprafata de retail este deja mare in raport cu numarul de locuitori si puterea de cumparare, in orase precum Galati sau Brasov exista in continuare loc pentru noi dezvoltari ca si in cazul Bucurestiului”, apreciaza reprezentantii JL LaSalle.

Analizand harta mall-urilor din Romania, putem de asemenea observa ca exista multe judete din tara unde nu exista nici macar o singura constructie de tip mall. Astfel, locuitorii din Hunedoara, Bistrita-Nasaud sau Dambovita sunt vaduviti de asemenea facilitati.

Sursa: www.gandul.info

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *