Guvernul vine in ajutorul dezvoltatorilor imobiliari

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Oficialii guvernamentali ne anunta cu maxima incantare ca au descoperit modalitatea perfect viabila de a debloca piata imobiliara, si anume inscrierea tuturor imobilelor noi si nevandute intr-un program care seamana teribil de mult cu ceea ce face ANL-ul.

Cu alte cuvinte, dezvoltatorii stransi cu usa pot opta pentru trecerea proprietatilor in administrarea statului, care stat le scoate la inchiriat cu pretul mediu de 95 euro/luna. Concesiune se face pe o perioada de 20 de ani, chiria este incasa de catre stat, iar dezvoltatorii primesc in schimb redevente.

Acestea fiind spuse, trebuie remarcat faptul ca proprietarii isi recupereaza investitiile, in aceasta ipotetica situatie, in nu mai putin de 50 de ani.

In acest program poate intra orice imobil de locuinte privat, gata construit sau care este in curs de construire, dar si cele care se afla, in prezent, in faza de proiect.

Pentru inceput, vor intra cele care sunt finalizate si care stau goale. Decat sa le tina asa, mai rentabil este sa le inchirieze si sa aiba o siguranta ca isi recupereaza investitia. De cand a venit criza, sunt mii de apartamente noi care nu se mai vand. Cele mai viabile, in cadrul acestui program, sunt cele cu doua camere, au explicat surse guvernamentale.

Din pacate pentru cei „responsabil” de aceasta idee mareata, programul, desi menit sa amelioreze starea deplorabila a pietei imobiliare, ar putea destabiliza intregul sector al chiriilor, si asta pentru ca, in mod inevitabil, el va darama si piata inchirierilor de locuinte vechi.

Un apartament cu doua camere renovat, situat intr-un bloc vechi, se inchireaza cu aproximativ 200-300 de euro pe luna. Acest program va influenta piata, iar chiriile vor scadea, explica agentii imobiliari.

Deocamdata nimic nu este, insa, concret, in propozitiune fiind vorba de un proiect de hotarare de Guvern. Cu toate acestea, reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului sunt convinsi ca programul va fi pus in aplicarea nu mai tarziu de finele acestui an.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *