Guvernul a aprobat programul “Prima Casa 4”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform celor de la Mediafax.ro, guvernul a aprobat noile norme metodologice ale programului Prima Casa 4, ceea ce inseamna ca bancile interesate de acest progam imobiliar co-garantat de stat au acum posibilitatea de a se inscrie. Decizia guvernamentala urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial, bancile avand astfel la dispozitie 3 luni pentru a adera la acest proiect in mod oficial.

Premierul Emil Boc a declarat la inceptul acestei luni ca urmatoarea etapa a programului Prima Casa 4 va fi demarata imediat dupa sarbatorile pascale.
Proiectul imobiliar Prima Casa a fost initiat in vara lui 2009, statul garantand in totalitate creditele acordate persoanelor fizice. Incepand cu anul 2010 limita de 60.000 de euro a fost ridicata la 70.000 pentru casele inca neconstruite, si respectiv la 75.000 de euro pentru casele achizitionate de persoane organizate in asocatii.

Proiectul Prima Casa 4 a fost insa demarat cu o modificare structrala esentiala. Statul a decis sa garanteze doar 50% din creditele acordate persoanelor fizice, ceea ce inseamna ca bancile cu un risc ridicate sunt nevoite sa conceapa si sa demareze proiecte imobiliare alternative.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *