Garantie guvernamentala pentru reabilitarea termica a blocurilor

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

In sedinta Guvernului de azi, 13 martie, s-a decis continuarea acordarii de garantii guvernamentale pentru reabilitarea termica a blocurilor, in conditiile in care planul initial in care erau prevazute fonduri europene a picat. Astfel, Guvernul vrea sa atraga asociatiile de proprietari in program, prin facilitarea finantarii la dobanzi subventionate.

Plafonul total de garantare va fi de 200 de milioane de lei, iar pentru lucrari de reabilitare structural-arhitecturale a cladirilor de locuit, plafonul de garantii a fost stabilit la 100 de milioane de lei. Conform prevederilor legale, lucrarile de anvelopare a cladirilor de locuit sunt finantate in proportie de 10% din surse proprii ale beneficiarilor si in proportie de 90 % din credite bancare garantate de stat. Creditele pot fi rambursate in maxim 5 ani. La acest tip de credit pot avea acces atat proprietari de locuinte unifamiliale, cat si asociatii de proprietari, in acest caz fiind nevoie de o hotarare a asociatiei semnata de minim 90% din membrii sai!

In luna august 2011, s-a completat lista de lucrari eligibile pentru a obtine astfel de credite garantate de Guvern. Astfel, pe langa lucrarile structurale si cele de termoizolare, lista mai cuprinde si lucrari de reparare si de inchidere a balcoanelor. Conditia in acest caz este ca asociazitia de locatari sa nu fi inregistrat mai mult de doua rate scadente la utilitati.

Sursa: www.incont.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *