Frankfurt in topul celor mai scumpe orase din Germania

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Se pare ca Frankfurt-ul este un oras mult prea costisitor pentru potentialul client de rand. Mai mult decat atat, suntem informati via imopedia.ro ca e vorba in acest caz de potentialul client de rand din Germania, unui roman care castiga un salariu mediu pe economie in Romania fiindui absolut imposibil sa achizitioneze o locuinta in faimosul Frankfurt am Main.

Conform unui studiu realizat de Numbeo Cost of Livig, un neamt ar trebui sa castige cu 72% mai mult decat salariul mediu local pentru a se putea gandi la cumpararea unei locuinte in Frankfurt. Orasul se plaseaza astfel pe locul trei in topul celor mai scumpe orase din Germania, surclasat fiind de Munchen si Garmisch-Parterkirchen.

Suntem informati ca, pentru a achizitiona o locuinta in cartierul Offtenbach, cartier cu cea mai mare densitate de romani din toata Germania, un potential client are nevoie de un salariu cu 50% mai mare decat cel mediu pe economie inregistrat in Frankfurt. In aceasta ordine de idei, metropola germana surclaseaza Darmstadt-ul, unde potentialul client are nevoie de o marire de salariu de aproximativ 47%, si Garmisch-Partenkirchen, unde potentialul client are nevoie de o un salariu cu 45% mai mare decat cel mediu pe economie.

Chiria medie lunară în Frankfurt:
Apartament cu un dormitor: situat în centru – 660 euro/lună, spre periferie – 475 euro/lună
Apartament cu trei dormitoare: în centru – 1350 euro/lună, spre periferie – 930 euro/lună

Preţul mediu de achiziţie a unei proprietăţi:
Pentru un imobil situat central – 3.100 euro/mp
Pentru un imobil periferic – 2.300 euro/mp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *