Fosta platforma CET din Brașov va atrage mulți investitori strategici în zonă

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Primăria Brașov a anunțat recent că a cumpărat platforma CET cu suma de 13,5 milioane de euro de la o societate aflată în lichidare.

Edilul Brașovului, într-o postare pe facebook, a menționat că acesta este ”un proiect de care a ținut cu dinții”. Planurile de dezvoltare a zonei include un parc industrial pentru dezvoltare, unde să vină investitori din noile industrii cu valoare adăugată mare. În termeni de beneficii platforma va aduce Brașovului noi venituri la bugetul local și locuri de muncă bine plătite pentru brașoveni.

În urma procedurii de licitație, municipiul Brașov va intra în posesia a 50 de hectare de teren ale CET-ului. Achiziția platformei CET este în opinia edilului Brașovului: ”Un prim pas către dezvoltarea economică a Braşovului la un nivel care să poziţioneze Brașovul pe harta marilor investiţii nu doar la nivel local sau național, ci chiar european prin relocarea capacităţilor de producţie dinspre Asia spre Europa. 

Practic, Braşovul ar putea deveni un jucător important în această regiune care să atragă investitori strategici care să transforme fosta platformă CET într-o puternică zonă de business.

Într-o primă etapă, municipalitatea va avea de investit bani pentru curățarea zonei, ceea ce-i poate aduce primăriei un prim venit de aproximativ 2 milioane de euro din valorificarea utilajelor și a materialelor de pe platformă.

E de așteptat astfel ca zona să devină pe termen mediu un pol al dezvoltării imobiliare în zonă, pe modelul unor proiecte similare din alte orașe. Este cu siguranță o oportunitate de urmărit pentru potențialii investitori.

Viitoarea platformă industrială CET se află în cartierul Triaj – Hărman unde Blitz deține mai multe proprietăți în portofoliu – apartamente și case, precum și terenuri și spații industriale

Contactează astăzi un agent Blitz pentru a te pune în legătură cu viitoarea ta oportunitate investițională. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *