Fondul de urgenta al Allianz-Tiriac: 350 milioane de euro

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem informati via hotnews.ro ca Allianz-Tiriac dispune de un capital de urgenta de aproximativ 350 milioane de euro. Suma este gandita pentru a amortiza eventualele pagube produse de un cutremur de proportii.

S-a ajuns la aceasta cifra de risc in urma unei analize estimative a expunerii catastrofice efectuate de reprezentantii diviziei de reasigurari Allianz Re, din cadrul grupului Allianz. Studiul complet a fost publicat in primul numar al revistei Zona de Siguranta, revista specializata pe managementul situatiilor de risc.

Pentru aceasta analiza s-au luat in considerare datele statistice legate de cutremurele care-au avut loc in Romania in ultimele cateva sute de ani. Cele 350 milioane de euro fac parte dintr-un fond monetar de urgenta care poate fi alocat pentru a se face fata urmarilor dezastruoase ale unui cutremur de o magnitudine inregistrata in Romania doar o data la 250 de ani.

“Extrapoland acestscenariu la nivelul intregului fond de locuinte din Romania, discutam despre un cutremur care ar genera doar la gospodariile populatiei pagube totale a caror refacere ar necesita fonduri echivalente cu circa 8-10% din Produsul Intern Brut al tarii. Iar valoarea totala a daunelor ar fi de cel putin doua ori mai mari, daca includem si pagubele care s-ar inregistra in economie, la nivelul infrastructurii si activelor statului”, declara reprezentantii Allianz-Tiriac.

Desi acest studiu de risc pare de rau augur, proprietarii de locuinte trebuie sa ia in calcul o serie de factori catastrofici, printre care factori se numara si un potential cutremur devastator. Conform datelor culese de reprezentantii Allianz, doar 20% dintre proprietari si-au asigurat locuintele pentru astfel de evenimente nedorite, insa totalmente plauzibile.

In ceea ce priveste asigurarile obligatorii, situatia este mai mult decat dramatica. Se pare ca, la sfarsitul lui martie 2011, doar 5,74% din totalul de 8,4 milioane de locuinte din Romania erau asigurate, fapt cu adevarat ingrijorator in contextul in care tara noastra, desi ferita de cataclisme notabile, se inscrie, torusi, in categoria zonelor de risc cel putin mediu.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *