Florestiul, oras peste doi ani?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Autoritatile comunei Floresti, cea mai mare comuna din tara, vor initia procedura de trecere a comunei de la statutul de comuna la cel de oras. Motivul? Atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare.

“Din punct de vedere administrativ toate sursele spun ca pe perioada 2014-2020 alocarea fondurilor europene pentru localitatile din Romania se pare ca cele mai multe vor fi indreptate catre localitatile urbane”, a declarat Horia Sulea, primarul comunei Floresti.

In acest sens, primaria va organiza un referendum anul viitor. In cazul unui rezultat pozitiv, ar mai fi doar un pas pana la declararea Florestiului oras al judetului Cluj- adoptarea unei Hotarari de Guvern.

Desi din punct de vedere demografic, Florestiul este pregatit sa devina oras, avand peste 22.000 de locuitori, mai sunt cateva elemente obligatorii de indeplinit, respectiv construirea unei policlinici, a unei judecatorii si a unui liceu. Florestenii insa nu sunt foarte fericiti vizavi de initiativa autoritatilor, adaugand listei de mai sus, adevaratele probleme ale localitati: infrastructura, spatii verzi, centura ocolitoare, etc., probleme pe care le infrunta in fiecare zi.

Sursa: www.citynews.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *