Facultate in hotel. Universitatea Babes-Bolyai a cumparat 2/3 din Topaz!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Criza economica si scaderea pietei hoteliere clujene, dar si cresterea concurentei pe acest segment prin deschiderea de noi unitati, au obligat pe multi proprietari de hoteluri din Cluj sa-si scoata proprietatile la vanzare.

Vorbim in general de hoteluri de mici dimensiuni, coplesite de conditiile de piata si de unitatile de rang superior care s-au inaugurat recent: Grand Hotel Italia, Ramada sau Hampton by Hilton.

“Turismul in Cluj merge prost. S-au construit multe hoteluri, fara studii de piata, iar oferta a ajuns sa fie mult mai mare decat cererea, care oricum a scazut in ultimii ani. Cu nou-venitii pe piata, au scazut mult si preturile, deci, chiar daca nu s-au redus drastic gradele de ocupare, rentabilitatea a scazut foarte mult. Autoritatile nu fac nimic pentru turism, e nevoie de investitii pentru a avea acces la obiectivele judetului, dar si pentru promovare. In Cluj sunt multe hoteluri de vanzare”, a declarat Sorin Radoiu- Les, director general al hotelului Topaz.

Astfel s-a ajuns la neobisnuita tranzactie de instrainare a unei parti importante din cladire catre Universitatea Babes-Bolyai, prin Facultatea de Stiinte Politice.

“Au venit 2-3 investitori din alte judete care vroiau sa isi dezvolte afacerile in Cluj, dar s-au speriat dupa ce au vazut datele statistice cu gradul foarte mic de ocupare al unitatilor din judet. In cele din urma am vandut o parte din hotel catre Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, mai precis doua treimi, o parte din camere, dar si din spatiile de alimentatie publica. Hotelul va functiona in continuare cu 17 camere, bistro, salon de mic dejun si o sala multifunctionala de mici dimensiuni, fiindca si partea de evenimente a scazut dramatic”, a mai precizat Sorin Radoiu.

Reprezentantii UBB nu au avut deocamdata nicio pozitie oficiala cu privire la acest subiect, interesant de stiut fiind destinatia pe care o va avea noul spatiu.

Sursa: www.ziuadecj.realitatea.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *