Extinderea Blitz în București și Bacău: Povestea Începutului

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

În urmă cu o lună, Blitz semna două contracte de francize noi în două orașe cheie din România: București și Bacău. 

Partenerii noștri, Oana Soveresan și Elvis Bodea, au acceptat provocarea de a aduce această franciză de succes în cele două orașe și și-au propus fiecare să facă diferența pe piața imobiliară locală. 

Într-un prim interviu pentru BLITZ, cei doi antreprenori ne-au dezvăluit procesele de startup și planurile care au stat la baza acestei decizii curajoase și care i-au ajutat să demareze într-un timp record.

București – Start-up-ul Business-ului

Pentru Oana Soveresan, prima lună de franciză a însemnat o cursă contra cronometru. 

Aceasta și-a îndreptat atenția spre găsirea unui sediu ultracentral în București, cu acces ușor pentru clienți din toate sectoarele orașului. 

Oana a avut un plan bine conturat: locație centrală, spațiu de 80-100 mp, cu minim 50 mp open space, și, bineînțeles, locuri de parcare. Aceste aspecte au fost esențiale pentru a îndeplini cerințele clienților și pentru a le oferi un mediu de lucru optim pentru echipa sa. După găsirea sediului potrivit, și ultimele formalități de contractare, Oana se pregătește să înceapă activitatea în decembrie.

Suportul și formarea oferite de Blitz au jucat un rol crucial în această călătorie. Participarea la sesiuni de formare în Cluj și Florești, sub coordonarea echipei de traineri BLITZ i-au dat încredere Oanei și a contribuit la integrarea ei în comunitatea Blitz. Suportul constant al colegilor și atmosfera deschisă de la Cluj au făcut ca această tranziție să fie mai lină.

Următorul pas pe agenda Oanei este recrutarea și formarea echipei, cu accent pe oferirea de servicii de calitate. Anunțurile pentru noii colegi au fost deja postate pe diverse platforme, iar Oana este hotărâtă să dezvolte un business puternic și o echipă de succes în cadrul francizei Blitz.

Bacău – Un Nou Început Promițător

Pentru Elvis Bodea, parteneriatul a reprezentat o investiție inițială de aproximativ 10.000 de Euro, care a acoperit taxa de franciză, costurile de chirie (aproximativ 400 de euro pe lună), amenajarea spațiului și mobilierul. 

Această decizie a fost ghidată de mai mulți indicatori, inclusiv locația centrală ultracentrală (pe str. Nicolaie Bălcescu nr. 1) și nevoia de a avea un spațiu adecvat. Amenajarea spațiului a fost următorul pas și a presupus o serie de costuri pentru echipamente și mobilier. 

Blitz a jucat un rol esențial în susținerea acestei francize la începutul drumului. Elvis a primit suport pentru structurarea și automatizarea proceselor și a lucrat strâns cu alți manageri regionali, ceea ce i-a dat sentimentul puternic de apartenență la o echipă bine pregătită și sudată.

Până acum, a încheiat 1 contract de brokeraj, alți 8 potențiali brokeri fiind în proces de înființare a firmelor lor. Misiunea managerului francizei Bacău este să dezvolte o echipă de experți specializați pe tipuri de tranzacții și anume vânzări de apartamente și închirierea de apartamente, apoi pe vânzări de case.

În ceea ce privește viitorul, provocările întâmpinate nu sunt și temerile lor. Cu o pregătire temeinică, un plan bine definit și sprijinul colegilor de la Blitz, atât Oana cât și Elvis au făcut pași importanți în startarea unei francize de succes în orașele lor. 

Aceste două povești de succes sunt exemple clare de determinare, optimism și dorință de a reuși pe piața imobiliară din România.