Este posibil asa ceva? 3.300 de kilometri de autostrada in numai 2 ani?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Da, este posibil! Specialistii din guvern lucreaza in prezent la Masterplanul Transporturilor, un document pentru dezvoltarea infrastructurii din Romania. Astfel, in numai 2 ani, vom avea pe hartie 3.300 de kilometri de autostrada si 800 de kilometri de drumuri expres.

De aici incepe greul insa. Daca pentru strategia de dezvoltare este nevoie de o perioada atat de mare de timp(2 ani), ne intrebam in cat timp vom circula pe o retea de drumuri la media Uniunii Europene, in conditiile in care, de exemplu, s-au construit 52 de kilometri in 8 ani(Autostrada Transilvania)?

Specialistii iau in calcul mai multe etape, proiectul gigant fiind impartit pe orizonturile de timp: 2015, 2020, 2030. Efortul bugetar ar urma sa fie de minim 16 miliarde de euro, in conditiile in care media ultimelor licitatii organizate de CNADNR(Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania) a fost de 5 milioane de euro pe kilometru de autostrada.

Interesant este faptul ca in prezent Romania are o medie de 2 kilometri de autostrada la 1.000 de kilometri patrati suprafata, iar media europeana este de 16 kilometri de autostrada la mia de kilometri patrati. Cele mai dense retele de autostrada la nivel de zona sunt in Bremen(Germania), 185 de kilometri la mia de kilometri patrati, iar la nivel de oras in Lisabona- 222 de kilometri de autostrada la 1.000 de kilometri patrati.

Sursa: www.romanialibera.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *