Doar 12.000 de romani vor fi fericiti in 2014 din perspectiva programului Prima Casa!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Doar 12.000 de romani vor fi fericiti in 2014 din perspectiva programului Prima CasaAsa cum am anuntat zilele trecute, fondurile pentru programul Prima Casa pentru 2014 vor fi in suma totala de aproximativ 2 miliarde de lei, adica aproximativ 430 milioane de euro. E mult, e putin? Vom vedea in cele ce urmeaza.

Daca ne raportam la anul anterior, cand au fost acordate peste 25.000 de garantii, suma medie imprumutata fiind de 37.000 de euro, matematica este simpla. In 2014 doar 12.000 de romani vor putea sa achizitioneze o locuinta prin programul guvernamental Prima Casa, ceea ce reprezinta o scadere considerabila. Fata de 2013, daca statul nu va interveni ulterior cu suplimentarea fondurilor, asa cum a procedat si in anii trecuti, numarul de locuinte achizitionate prin Prima Casa va scadea la mai mult de jumatate. Ce este si mai interesant insa, este faptul ca acelasi numar, de 12.000 de garantii a fost acordat in 2009, anul in care a demarat programul.

Puteti vedea aceasta analiza in tabelul de mai jos:

Garantii Prima Casa 2009-2013

Cu ce vine in plus programul Prima Casa in 2014?

Normele de acordare a creditelor pentru achizitia de locuinte vor ramane la nivelul stabilit in luna august a anului trecut, creditarea realizandu-se si in 2014 numai in moneda nationala. Singurul aspect schimbat fata de anul anterior se refera la institutiile cuprinse in program, celor 16 banci care au acordat si vor acorda credite Prima Casa, adaugandu-li-se si alti finantatori, cu conditia ca acestia sa-si desfasoare activitatea in concordanta cu normele Bancii Nationale a Romaniei.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *