Dificultati la renovare

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

In cadrul acestui articol va vom supune atentiei lucrarile de amenajare dintr-un apartament nou, situat la ultimul etaj al unui imobil cu patru niveluri (P+3).

Proprietarii l-au achizitionat la rosu, la inceputul anului 2008, dar lucrarile de renovare au durat mai bine de un an de zile, din cauza diverselor probleme aparute pe parcurs.

Astfel la scurt timp de la achizitionarea locuintei, s-a constatat ca tavanul fals era suspendat, destul de precar, direct de capriorii de lemn din structura acoperisului. Structura metalica a tavanului fals a trebuit sa fie astfel bine ranforsata pentru a se evita neplacerile pe viitor.

In living au fost executate lucrarile primare: a fost montata fereastra, impreuna cu usa care asigura accesul in balcon, peretii au fost gletuiti, pe pardoseala a fost turnata sapa, iar tavanul din gips-carton a fost finisat prin lucrarile specifice acestui material. In acelasi timp s-a lucrat si la executia instalatiei electrice.

La momentul montajului aparatului de aer conditionat, care urma sa deserveasca toti cei aproximativ 150 m³ ai zonei de zi, specialistii au constatat ca instalatia electrica nu ar fi facut fata solicitarilor aparatului. Din acest motiv, instalatia a trebuit sa fie modificata. Noile cabluri au fost trase prin pod pentru ca sapa, in care fusesera ingropate cablurile initiale, sa nu fie afectata.

Montajul parchetului masiv a provocat o problema majora care a condus la cresterea semnificativa a cheltuielilor de amenajare. Este vorba de faptul ca parchetul masiv, care a fost montat prin lipire direct pe sapa, s-a umflat la scurt timp de la montaj. Cauza a fost fie prepararea incorecta a sapei autonivelante, fie nerespectarea timpului necesar uscarii acesteia. In cele din urma, s-a scos parchetul din toata casa, dar si sapa, care a fost serios deteriorata. Acest lucru a impus curatarea pardoselii si turnarea unei noi sape, pe care s-a montat apoi alt parchet masiv.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *