Dezvoltarea Periferiei Oradei: Oportunități imobiliare în zone atractive

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Zonele periurbane ale marilor orașe au devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărători, deoarece oferă avantaje evidente precum prețuri mai mici, suprafețe mai generoase și posibilitatea de a avea propria grădină. 

Inițial aceste zone erau atrăgătoare datorită ofertei limitate de case din interiorul orașelor. În pandemie, această tendință a atins punctul culminant, cererea pentru case devansând cererea pentru apartamente. De atunci, oferta s-a diversificat în foarte multe orașe din România și include astăzi case individuale, duplexuri, triplexuri și case înșiruite.

Dacă inițial avantajul periurbanului era spațiul, astăzi dezvoltatorii vin în aceste zone cu oferte tentante cu prețuri comparabile cu cele ale apartamentelor noi cu 3 și 4 camere din oraș. 

În plus, noile aglomerații periurbane atrag investiții importante, precum școli private, grădinițe, centre comerciale și mari retaileri. În anumite cazuri, autoritățile contribuie la dezvoltarea infrastructurii de transport în comun și la amenajarea pistelor pentru biciclete.

Municipiul și zona Metropolitană Oradea se înscrie în acest trend general, orașul bucurându-se în ultima perioadă de o creștere semnificativă, devenind un pol important în vestul României. 

Această dezvoltare accelerată a orașului a dus la apariția unor periferii prospere, unde proiectele imobiliare diverse au transformat peisajul urban. Periferia Oradei oferă astăzi oportunități atractive pentru cumpărători, prezentând avantaje precum prețuri mai mici, suprafețe mai generoase și grădinile și curțile atât de mult visate. 

În acest articol, vom explora principalele zone periferice ale Oradei și proiectele imobiliare în curs de dezvoltare.

Nufărul

Cunoscută pentru casele sale individuale și spațiile verzi generoase, Nufărul este o zonă rezidențială liniștită, cu o infrastructură bine dezvoltată. Este o zonă ideală pentru familii care caută un mediu calm și verde, departe de aglomerația urbană. Vezi aici un apartament cu terasă cu 2 camere, în Nufărul.

Rogerius

Situată în apropierea centrului orașului, Rogerius oferă o gamă largă de facilități și o atmosferă vibrantă. Este o zonă perfectă pentru cei care doresc să fie aproape de centrul orașului, dar să beneficieze de un cadru rezidențial dinamic. Vezi un apartament cu 2 camere de 83 mp, renovat lux din Rogerius. 

Calea Aradului

Această zonă se află în plină dezvoltare, cu numeroase proiecte imobiliare mixte, ce includ spații rezidențiale, comerciale și de birouri. Este atractivă pentru cei care caută o zonă în dezvoltare rapidă, cu multiple oportunități imobiliare și economice. Vezi un apartament cu 2 camere din această zonă, situat într-un complex rezidențial nou sau o casă individuală cu 4 camere finalizată în 2023.

Facilitățile pe care le oferă aceste zone sunt atmosfera din zonă (liniștită și aerisită), accesul la natură, proximitatea de zonele de interes.

Zonele periferice ale Oradei oferă o varietate de opțiuni care pot satisface diverse preferințe și bugete, făcând din această regiune una dintre cele mai atractive pentru investiții imobiliare în vestul României.

Dacă sunteți interesat să achiziționați o proprietate în Oradea sau doriți mai multe detalii despre zonele periferice, nu ezitați să ne contactați. Vă putem oferi toate informațiile necesare pentru a face cea mai bună alegere pentru viitorul dumneavoastră cămin.