De ce să investești în Dubai?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Cel mai modern oraș din Emiratele Unite Arabe –  Dubai  s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 50 de ani, după ce șeicul Rashid bin Saeed Al Maktoum a descoperit petrolul, transformând orașul  dintr-un mic grup de așezări din apropierea Dubai Creek într-un port, oraș și centru comercial modern.

Astăzi Dubai, denumit „noua Elveție”, este recunoscut ca un centru financiar mondial, capitala mondială a luxului, a vieții de noapte animate și a arhitecturii ultramoderne futuriste.

Dezvoltatorii din Dubai au făcut furori cu ofertele lor atractive și pe piața imobiliară din România și tot mai mulți români aleg să investească pe piața imobiliară din Dubai. Care sunt avantajele și prețurile din Dubai și ce facilități ai dacă alegi să investești în Dubai?

Mediu de Business Prosper și Sigur 

Economia din Dubai se află în top 5 cele mai puternice din lume, iar Dubai este considerat cel de-al 2-lea cel mai sigur loc din lume, din punct de vedere al criminalității scăzute. 

Moneda oficială din Dubai – UAE dirham (prescurtat AED sau DHS) –  este o monedă stabilă și oferă lumii business-ului din această țară oportunități multiple de dezvoltare, inclusiv în zona de investiții imobiliare. 

Asta deoarece, Dubaiul se bucură anual de un aflux turistic de peste 17 milioane de vizitatori anual care generează o cerere foarte mare de proprietăți, care, la rândul ei, generează proiecte noi imobiliare de aproximativ 60.000- 65.000 de proprietăți noi pe an. 

Partea bună este că investițiile imobiliare sunt protejate de Guvernul Emiratelor Arabe. Ratele la dezvoltator se plătesc în conturi escrow și nu ajung la dezvoltator decât în momentul în care aceștia termină construcția. 

Paradis fiscal și prețuri accesibile

Dezvoltarea imobiliară spectaculoasă a Dubaiului a fost posibilă și datorită faptului că Dubai este un paradis fiscal  – TAX FREE. Nu există taxe sau impozite în Dubai pe active, dividende, venituri și salarii, redevențe sau chirii. Se plătește doar mentenanța unei proprietăți, care se calculează pe suprafața utilă și care, pentru un studio sau un apartament cu un dormitor, poate să ajungă la 1.800 Euro/an. 

Multe proiecte imobiliare au planuri de plată atractive, cu rate direct la dezvoltator și dobânda ZERO, iar prețurile la apartamentele din Dubai pornesc de la 1.800 Euro/mp.

Finanțări și modalități de plată 

Dacă acum câțiva bani, băncile din Emirate, erau foarte reticente în a oferi finanțări pentru achiziția de proprietăți deoarece s-au trezit cu un număr foarte mare de proprietăți abandonate de proprietari pe durata contractului de creditare. 

În prezent, criza proprietăților s-a redresat și câteva bănci, printre care şi Dubai Islamic Bank oferă imprumuturi de pâna lă 90% din valoarea de achiziţie pentru un termen de până la 25 de ani, atât pentru localnici cât şi pentru cetăţenii străini care locuiesc în Emirate şi care îndeplinesc condiţiile cerute. Ai însă și alte modalități flexibile de plată, cum ar fi plata cash, crypto, sau prin transfer bancar. 

Recuperare rapidă a investiției și randament mai mare 

Colaborând cu o companie de property management îți poți recupera rapid investiția în aproximativ 6-8 ani. Iar randamentul investiției poate fi între 12 și 16%, din chirii realizate pe termen scurt în regim hotelier. 

De asemenea, poți revinde proprietatea oricând, după ce ai achitat 30% din valoarea ei. În Dubai găsești proiecte cu facilități de tip hotel: piscina, gym, SPA, parcuri, valet parking, cleaning service, concierge, security, iar locurile de parcare sunt incluse în prețul unității.

Facilitatea principală este că la la achiziționarea unei locuințe în Dubai, primești rezidenta pentru tine și pentru familia ta,

Atenționări speciale

Ce mai trebuie să știi, e că societatea din Dubai este ceva mai conservatoare decât societatea românească. 

Arabii din Dubai, sunt stricți în privința vestimentației. Costumul de baie este acceptabil la piscină sau pe plaja privată, însă trebuie să ai grijă în oraș și în locuri publice să te asiguri că îmbrăcămintea nu este prea provocatoare. Trebuie să ții cont de un cod dress atunci când vizitezi moschee. Pentru bărbați cerința este de pantaloni lungi, tricou cu mânecă scurtă, iar pentru femei –  fustă lungă sau pantaloni lungi (nu strânși și sub gleznă), bluză cu mânecă lungă.

Tatuajele trebuie acoperite, indiferent de sex! Se recomandă încălțăminte confortabilă pentru călătorii. Ia-ți cardiganul cu tine sau un pulover, vei avea nevoie de el în spațiile cu aer condiționat sau pentru o seară în deșert.

Ești interesat să investești în Dubai? Vino și tu alături de noi, la conferința de presă din cadrul evenimentului Back To The Future, din 25.05, începând cu ora 11:00, la Palatul Noblesse, din București. În cadrul evenimentului, găzduit de ELEMENT X, BLITZ va lansa atât noua sa divizie de brokeraj imobiliar pentru Dubai, cât și viitoarea sa prezență în Xclusiverse (versiunea Metaverse pentru piața activelor financiare și a activelor din real estate).

Pentru această lansare, BLITZ s-a asociat cu ELEMENT X, o companie românească de private equity și brokeraj, iar împreună vor face ca serviciile imobiliare românești pentru proprietățile din Dubai să devină operaționale, începând din această lună. Te așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *