De ce nu facem investitii inteligente in amenajari?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Piata imobiliara din Romania prezinta o dilema destul de interesanta. Pretul imobilelelor din Romania este asemanator cu cel din tari mult mai dezvoltate, si cu toate acestea cumparatori sunt destui. Faptul ca apoi, cumparatorii nu investesc in consultarea unui specialist in amenajari ambientale este un lucru nociv si are la baza cateva motive bine-inradacinate, pe care vom incerca sa le deslusim si sa le explicam cat mai simplu.

Mai intai putem sa mentionam un lucru foarte important in tara noastra: COSTUL!

Costurile serviciilor de design ambiental sunt considerate a fi destul de mari, in special pe piata romaneasca, insa beneficiile lor pe termen scurt si lung duc la economii mult mai mari, prin simplul fapt ca veti avea garantia de a nu fi nevoiti sa indreptati diverse greseli de amenajare costisitoare, de a nu cumpara lucruri inutile care arata bine doar in magazin, iar locuinta va arata ca un tot unitar, un concept bine-inchegat si nu o colectie de diferite piese de mobilier si alte obiecte necesare mai mult sau mai putin habitaclului. Exemple in acest sens sunt foarte multe in locuintele romanilor, imobile in care s-au investit sume fabuloase insa aspectul final este unul kitschos sau cu probleme mari de ergonomie.

Design presupune proiectarea de produse care sa realizeze un compromis si o balanta intre partea functionala si cea vizuala a acestora. Pentru un designer accentul se pune pe cuvantul “functional”, care reprezinta cel mai important aspect in viata de zi cu zi a consumatorului.

Un alt motiv important este neintelegerea sau necunoasterea a ceea ce presupune meseria de designer. Avem tendinta de multe ori sa spunem: “nu imi trebuie, eu nu stiu sa aleg o canapea si un sifonier?”. Daca lucrurile ar fi atat de simple, atunci intr-adevar consultarea unui designer ar fi un moft sau un lucru inutil. Din fericire designul interior exista si este accesibil tuturor. Designul nu apartine exclusiv elitelor, ci oamenilor care au deschidere catre bun gust. De ce sa nu apelezi la serviciile unui profesionist cand esti constient ca ai nevoie de serviciile pe care numai el ti le poate oferi? Esti gata sa-ti asumi responsabilitatea de a rezolva toate problemele de unul singur atat cele prezente cat si cele viitoare? Cu siguranta, nu! Numai un specialist poate observa si evita probleme de ergonomie, asortarea perfecta a mobilierului, a fitingurilor si a paletei cromatice, asigurarea unui trafic fluid, realizarea unui sistem de iluminat ideal pentru fiecare imobil in parte. Designerul va crea un concept ce nu va parea invechit anul viitor si isi va pastra aspectul “fresh” mai mult timp si asta se traduce in costuri limitate pentru reamenajari ulterioare.

Filosofia romaneasca, nascuta din necesitate, aceea de a fi “oameni buni la toate”, oameni ce pot rezolva singuri orice problema fara a apela la serviciile profesionistilor, este o realitate si, din fericire, trendul este spre schimbare. Suntem intr-o perioada dificila, insa tranzitia noastra de la o tara de la periferia Europei la o tara europeana va fi mai usor trecuta, atunci cand vom constientiza ca, pentru lucrurile cu adevarat importante din viata noastra, trebuie sa apelam la profesionisti. Iar in domeniul designului interior aceasta presupune realizarea unui proiect profesionist, un proiect amorsat in momentul in care beneficiarul intra pentru prima oara pe usa noi sale locuinte si isi da seama ca aceasta este finisata la intregul sau potential.

Foto:

Sursa: Valentin Bica, DesignIN

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *