Cupa Mondială nu a redresat piaţa imobiliară din Africa de Sud

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Preţurile proprietăţilor din Africa de Sud au luat-o la vale şi se pare că nimic nu poate sta în calea prăbuşirii pieţei imobiliare din această zonă.

Proprietarii care doreau să-şi vândă casele sau terenurile au intrat în panică atunci când au văzut că preţurile continuă să scadă în ciuda faptului că oraşul Cape Town găzduieşte Cupa Mondială de fotbal în 2010.

Potrivit www.globalpropertyguide.com, declinul pieţei imobiliare vine ca urmare a faptului că, în ultimii zece ani, preţurile proprietăţilor din zonele bune din Africa de Sud au crescut cu 430%, ceea ce a dus la scumpirea serviciilor. Iar acest lucru i-a determinat pe potenţialii investitori străini să se retragă de pe piaţa sud-africană.

În anumite zone, proprietăţile s-au ieftinit cu 10-20%. În suburbiile sudice situaţia e ceva mai bună decât în cele nordice, unde preţurile depind de ratele ipotecare. Cu toate acestea, în zona coastei Oceanului Atlantic, unde se află cele mai scumpe proprietăţi din Cape Town, preţurile au început să crească din nou, din cauză că acolo nu mai există terenuri libere.
Sursa: Imopedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *