Cum să obții o chirie mai accesibilă în Cluj: Vezi topul chiriilor pe cartiere.

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
chirie accesibila Cluj

Începutul de an este un moment foarte bun să cauți o chirie mai avantajoasă pe termen lung. Sezonul de vârf al chiriilor s-a încheiat, nu e nici început de an școlar, și nici un festival Untold la orizont, iar activitatea imobiliară din piață se concentrează mai degrabă în jurul achizițiilor de apartamente.

După o perioadă de câteva luni de creșteri spre finalul anului trecut, acum au survenit în piață niște corecții, firești pentru începutul de an imobiliar, și astfel pe piață au apărut mai multe oportunități pentru cei în căutare unei prime chirii sau pentru cei ce care vor o chirie mai avantajoasă pe termen lung. 

Așadar, e momentul să acționezi! În luna ianuarie 2022, prețul mediu al chiriilor la apartamentele din Cluj a fost de 343 Euro. Cele mai multe cereri de închirieri de locuințe, pe care le-am înregistrat în Call Center-ul Blitz au fost de apartamentele cu 2 camere, urmate de garsoniere, apoi de case și vile. 

Având aceste informații despre chiriile din Cluj, poți să mergi la următoarea vizionare și să negociezi un preț mai bun, aplicând următoarele strategii: 

  1. Informează-te despre prețurile din zonă 

În primul rând, informează-te despre prețurile din zonă și folosește-te de aceste informații pentru negocierea unui preț cât mai acceptabil. În luna ianuarie, de exemplu, prețurile pe diverse cartiere din Cluj au variat astfel:  

  • 483 Euro în cartierul Bună Ziua (prețul a crescut față de luna decembrie cu +3,21%)
  • 406 Euro în cartierul Centru (variație cu – 2,87%)
  • 376 Euro în cartierul Grigorescu (variație cu +14,29%)
  • 360 Euro în cartierul Gheorgheni (variație cu +4,65%)
  • 356 Euro în cartierul Mărăști (creștere cu +9,54%)
  • 325 euro în Mănăștur (în scădere cu -2,11%)
  • 265 euro în Florești (în creștere cu +1,15%)

Folosește aceste informații ca argument în  negociere. 

  1. Vizionează apartamente în limita ta de buget

Apoi, vizionează apartamente care se încadrează în limitele tale bugetare sau care-ți depășesc cu puțin bugetul pentru care poți miza pe o marjă de negociere de 10-15%. 

Nu viziona apartamente care îți depășesc acest buget. Fără motive întemeiate nu vei putea să obții o reducere consistentă pentru tine.

  1. Prima impresie contează 

Demonstrează proprietarului că ești o persoană ordonată și conștiincioasă. Îmbracă-te la vizionare decent și curat și vorbește politicos și civilizat. Prezintă-te cu zâmbetul pe buze și dă câteva informații despre tine – orașul din care vii și locul tău de muncă sau studii, ca să capeți încrederea proprietarului. Dacă ești student dă-i asigurări proprietarului că nu-i vei transforma casa într-o club de noapte. Dacă ești celibatar, asigură-l de faptul că nu vei instala un animăluț în apartament, dacă apartamentul nu este pet friendly. Dacă ai câțiva copii, dă-i asigurări proprietarului, că pereții vor rămâne intacți sau că-i vei zugrăvi la plecare. 

Uite și câteva tactici de negociere convingătoare, care îți pot aduce câteva avantaje în plus – o reducere la plata chiriei pe lunile de iarnă, sau dotări suplimentare în apartament: 

  1. Plăți anticipate – 10% reducere

Propune-i pentru început câteva chirii în avans, cerând o reducere a chiriei cu 10% pe perioada plăților anticipate. 

  1. Oferă-te să dotezi casa cu electrocasnicele lipsă

Sau dacă constați niște lipsuri din dotările esențiale cum ar fi – mașina de spălat, propune-i să faci tu achiziția în contul chiriei. 

  1. Propune-i serviciile tale de reparație 

Poate apartamentul are nevoie de o zugrăveală bună înainte să devină locuibil. Propune-i să faci tu micile reparații, dacă evident te pricepi.

De asemenea, economisește energie și timp cu găsirea apartamentului celui mai potrivit pentru tine, apelând la un agent specializat pe chirii în zona ta de interes. Mizează pe serviciile agentului să-ți reprezinte cât mai bine interesele într-o negociere cu proprietarul apartamentului pentru a obține o chirie cât mai avantajoase pentru tine.

Vezi mai jos câteva oferte la prețuri accesibile atât în zonele centrale ale Clujului, cât și la periferie. 

Garsoniere (sub 250 Euro)

 Garsoniera de inchiriat Floresti – 37802AI | BLITZ Cluj-Napoca (40 mp) 

Garsoniera de inchiriat Floresti – 75185AI | BLITZ Cluj-Napoca (38 mp)

Garsonieră (250 – 300 Euro)

 Garsoniera de inchiriat Central – 76018AI | BLITZ Cluj-Napoca (15 mp)

2 camere – Florești (200 -250 euro)

Apartament de inchiriat 2 camere Floresti – 78911AI | BLITZ Cluj-Napoca

Apartament de inchiriat 2 camere Floresti – 59600AI | BLITZ Cluj-Napoca 

Apartament de inchiriat 2 camere Floresti – 73926AI | BLITZ Cluj-Napoca

2 camere – Central –  400-500 euro

Apartament de inchiriat 2 camere Central – 58833AI | BLITZ Cluj-Napoca 

Apartament de inchiriat 2 camere Floresti – 72729AI | BLITZ Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *