Cum îți poate garanta o franciză succesul în afaceri?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Știi de ce cele mai multe business-uri dau faliment în primul an de activitate? 

Foarte puțini întreprinzători pornesc un business cu un plan de afaceri, acea ”hartă” care îi poate ajuta să-și proiecteze business-ul în viitor, și să înțeleagă unde și cum pot ajunge și de ce au nevoie în fiecare etapă. 

80-90% din firmele insolvente, adică fără putere de plată dau faliment deoarece puțini antreprenori știu să genereze o proiecție de cash-flow, astfel încât să întrevadă pe un anumit interval de timp cum vor evolua sumele de plată și când trebuie acoperite.

Managementul defectuos al cash-flow-ului este așadar cauza majorității falimentelor înregistrate de către start-up-uri în primul lor an de activitate. 

Pe locul al doilea în topul cauzelor de faliment este realizarea defectuoasă a strategiei și planificării de marketing, urmată de necunoașterea tuturor elementelor legale, contabile, fiscale și de resurse umane implicate în business-ul respectiv.

Cum te poate ajuta o franciză să surmontezi toate aceste dificultăți în dezvoltarea unui start-up?

Mai puține riscuri cu o franciză

Avantajul unei francize este că nu mai inventezi roata, o iei gata inventată, o cuplezi imediat la vehicul și demarezi. Prin urmare, francizele au o rată de faliment mult mai mică decât cea a afacerilor tradiționale. 

Brand cunoscut pe piață

Lansarea unei afaceri de la zero vine cu incertitudinea implementării unei idei care ar putea să prindă la public sau nu. În cazul unei francize adopți un concept de afacere care a fost deja testat și s-a dovedit a fi un succes. 

Ai un parcurs clar al afacerii (harta) din primele zile de funcționare pe durata întregii durate a perioadei de contractare a francizei. În plus, un contract de franciză îți permite să te folosești de brandul și sigla companiei francizoare și să îți însușești capitalul său de imagine și notorietatea de pe piață. 

Blitz este liderul regional în imobiliare și un model de dezvoltare și bune practici, dobândind pe parcursul mai multor ani premii pentru ”Cea mai puternică agenție locală”, ”Cel mai puternic brand imobiliar”, ”Cea mai puternică prezență online”. Iar în 2020, Cătălin Priscorniță, CEO Blitz a primit premiul de ”Leadership-ul anului în imobiliare”. 

Așadar, odată cu cei 11 ani de experiență, franciza Blitz în oferă îți oferă la pachet și viziunea sa în imobiliare. În plus, de la înființare, a traversat două crize majore –  criza financiară mondială din 2008 și pandemia din 2020 –  la finele căreia, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare față de anul prepandemic. Know-how-ul și procedurile companiei Blitz robuste și pe criză sunt mai mult decât binevenite la momentul actual, în condiția în care încă nu am ieșit din pandemie. 

Recrutare de Agenți

Dacă nu știi cum să recrutezi personal calificat pentru afacerea ta, franciza te poate ajuta și în sensul ăsta. Nu este un serviciu standard într-un contract de franciză, dar, de exemplu, franciza Blitz îți poate asigura recrutarea și selectarea agenților, apoi formarea lor. 

Blitz are un sistem foarte bine pus la punct de atragere de agenți și instrumente de recrutare moderne cu quiz-uri și evenimente de recruiting care i-au asigurat companiei o creștere în anul 2020 a numărului de agenți cu 42% față de 2019, depășind la finalul lui 2020, 150 de agenți și colaboratori.

Training și Practică 

Dacă lipsa de competențe și de cunoștințe este problema ta la început de drum, o franciză vine de regulă la pachet cu training pe toate operațiunile de business. Acest training nu se face doar din cărți sau prelegeri, ci și practic. De exemplu, francizații Dunkin Donuts în prima zi de training trebuie să între în bucatarie și să prepare o gogoașă care sa fie și comestibilă. 

În cazul francizei Blitz, de exemplu, francizații sunt invitați în programul de formare complet Blitz Camp, platforma internă Blitz de e-learning, care conține peste 100 de lecții video, apoi sunt ghidați într-un un stagiu de practică pe tranzacții reale și clienți reali de 10 săptămâni cu supervizare, mentoring și shadowing din partea unui manager Blitz experimentat.

Servicii de Suport 

Dacă investiția în logistică și suport este preocuparea ta în organizarea unui business, află că o companie francizoare îți oferă la pachet know-how-ul care să-ți permită să derulezi competent operațiuni de business – de la softuri de operare la proceduri de lucru bine puse la punct cu care poți să demarezi competent orice proiect. 

Blitz pune la dispoziția francizaților un CRM dezvoltat in-house și personalizat pe nevoile agențiilor francizate, un serviciu bine pus la punct de Call Center, servicii IT, consultanță juridică și financiar-bancară. Toate procesele interne și procedurile de lucru ale companiei sunt documentate și permanent actualizate, apoi predate la cheie francizatului. 

De asemenea, francizații au suport 24/7 printr-un sistem de ticketing organizat, astfel orice solicitare față de francizor are un răspuns garantat în cel mai scurt timp. 

Marketing 

Cea de-a treia cauza a falimentului firmelor este, după cum am menționat mai sus, realizarea defectuoasă a strategiei și planificării de marketing. O franciză te poate ajuta și în sensul acesta furnizându-ți o strategie unitară de promovare la nivel național, precum și materiale personalizabile de marketing. 

Blitz vine în plus cu lead-uri și proprietăți de portofoliu, campanii de marketing unitare la nivel național și un conținut de PR și branding original. 

Cel mai mare avantaj pe care ți-l oferă franciza Blitz este taxa zero de intrare în parteneriat și o redevență procentuală flexibilă în funcție de pachetul de franciză ales. 

Așadar, o franciză este soluția cea mai potrivită dacă nu ai experiență în inițierea unei afaceri. Contra unei redevențe anuale ai tot suportul necesar – de la un nume deja cunoscut pe piață cu care să atragi mai ușor finanțări și furnizori, la servicii de suport tehnic și logistic, precum și transfer de know-how, training și strategie de marketing. 

Un francizor este direct interesat ca tu să ai succes, de aceea îți va oferi toate pârghiile necesare ca afacerea ta să aibă succesul scontat. 

Află mai multe detalii despre pachetele francizei Blitz care să-ți permită cu un sistem de ghidare pas cu pas – un parcurs rapid la profituri consistente încă din primul an de operare, contactează-ne pentru o consultanță gratuită. Hai să ne auzim la un telefon.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *