Cum arata o garsoniera de trei camere

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Cei care se resimt in aceasta perioada extrem de dificila vor fi extrem de incantati sa afle ca Impact Developer & Contractor a lansat pe piata din Romania un prototip de locuinta inovativa care, intr-un spatiu de doar 28 mp utili, integreaza functionalitatea a nu mai putin de 3 camere. Intregul sistem se bazeaza pe utilizarea inteligenta si creativa a unui perete rotativ.

Sa nu credeti insa ca aceasta „garsoniera de trei camere” este inventie locala. Totul a pornit de la arhitectul chinez Gary Chang. Acesta si-a transformat locuinta de 30 de mp intr-un spatiu subimpartit in nu mai putin de 24 de camere.

E celebra garsoniera din Hong Kong cu 24 de functionalitati, dar necesita o organizare mai mare si e prea complicata. Noi am sesizat un interes pentru lucruri mai sofisticate si bineinţeles, bugetul mai restrans. Aceast prototip mai necesita imbunatatiri, insa cererea va da sens proiectului nostru“, a declarat Dan Ioan Popp, presedintele companiei Impact Developer & Contractor.

Apartamentul castiga in functionalitate datorita unui perete rotativ de 2,8 X 2 m, conceput pentru a fi folosit in trei ipostaze: camera de zi, dinning si camera de oaspeti.

Impact Developer & Contractor intentioneaza sa mai dezvolte cinci astfel de locuinte inovative, insa proiectul va evolua in functie de cererea de pe piata. In cazul in care romanii se vor dovedi indiferenti la aceasta gaselnita, dezvoltatorul nu va scoate pe piata mai mult de 20 de unitati locative.

20 e o cifra buna. Azi, dezvoltatorii cei mai priceputi vand 200 de apartamente intr-un an, deci daca iti aduce un aport de 10% e bine. Riscam, dar nu foarte mult. Nu o sa contruim 100 si sa stam cu ele“, a declarat Popp.

Deocamdata se vor putea bucura de aceasta garsoniera inovativa doar bucurestenii. Speram insa ca proiectul va prinde la nivel national in cel mai scurt timp posibil. Avem absoluta nevoie de astfel de locuinte care transcend limitele spatiale traditionale.

Pretul acestei garsoniere este 40.000 de euro.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *