Cum amenajezi inteligent o garsonieră de 11 mp

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Te-ai întrebat vreodată cum e să locuiești într-o garsonieră de 11 mp?

Clienții noștri sunt curioși cum e să locuiești într-o astfel de locuință și cum o poți amenaja astfel încât să aduci în același spațiu toate funcționalitățile de care ai nevoie pentru confortul casnic. 

Microapartamentele sunt deja un fenomen urban care ia amploare în centrele urbane mari din Europa, Japonia, Hong Kong și America de Nord, deoarece oferă atât dezvoltatorilor profituri foarte bune, iar locatarilor – acces la locuințe accesibile.

În orașele mari unde prețurile la imobiliare pornesc de la câteva mii de euro pe mp, microapartamente de 7-11 mp nu sunt o raritate. Astfel de spații sunt din ce în ce mai des întâlnite deoarece sunt rentabile pentru dezvoltatori, proprietari și chiriași. Dar cum le amenajăm? 

Uite câteva reguli de care să ții cont la amenajarea unei garsoniere sau a unui microapartament. Totul ține de împărțirea corectă și inteligentă a spațiului, de alegerea pieselor de mobilier potrivite, dar și a electrocasnicelor special adaptate pentru spații mici

Indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, încorporează în el o zonă de dormit, care să poată fi transformată în zonă de living pe timp de zi, o baie și o mini-bucătărie. Mobilierul potrivit te poate ajuta să te bucuri de toate aceste funcționalități, oferindu-ți un plus de confort chiar și într-o garsonieră de 11 mp. 

Electrocasnice pe măsură (mică)

Important e să te rezumi la mobilierul de care ai strictă nevoie și să alegi dimensiunile corecte – poate nu ai nevoie de o combină frigorifică ci poți încorpora un mini-frigider în unul din corpurile de bucătărie. Patul poate fi rabatabil și atunci poți transforma camera pe perioada zilei în zonă de muncă și birou și seara în living pentru socializare.

Mobilier multifuncțional 

Optează pentru mobilier ușor și practic, de preferat multifuncțional care să poată fi mutat eventual pe roți dintr-un loc în altul al camerei, fără prea mare efort și fără a deranja restul camerei. 

Stabilește locul mobilierului esențial într-un microapartament – patul și chicineta, apoi vezi ce mai poți încorpora ca funcții suplimentare –  cutii de depozitare sub pat, un șifonier cu un pat suplimentar rabatabil, TV suspendat, bibliotecă suspendată, birou – măsuță de machiaj.

La ce alte soluții de amenajare te mai poți gândi? 

  • Spații de depozitare ascunse pe tocul ușii sau deasupra ușii. 
  • Canapea extensibilă fără brațe.
  • Rafturi verticale care utilizează spațiul pe înălțime
  • Pat suspendat (de tip loft) sub care poți amenaja o canapea, un fotoliu sau un birou.
  • Masă pliabilă sau extensibilă care să-ți salveze spațiu în bucătărie.
  • Dulap cu uși glisante (gândite special pentru spații mici).
  • Scaune ce pot fi stivuite sau suprapuse care să poate fi depozitate pe verticală
  • Biroul masă sau biroul bar. 
  • Electrocasnice încorporate în mobilierul de bucătărie (cuptor așezat pe un raft sau o poliță, mașina de spălat într-un dulap, plită integrată în blatul de bucătărie), precum și electrocasnice multifuncționale – de ex. un robot de bucătărie cu mai multe funcții. 
  • Televizor suspendat pe un braț mobil care să poate fi poziționat în diverse unghiuri ale casei.

Delimitează spațiul 

Și nu în ultimul rând, poți delimita spațiul de zi de bucătărie cu perdele, covoare, etajere sau panouri pliabile. De asemenea, poți delimita spațiul cu ajutorul mobilierului – de ex. o etajeră de-a lungul patului poate delimita zona de dormit de birou pentru un plus de intimitate. 

Cu puțină imaginație și cu ajutorul unor scheme inteligente de design poți avea confortul unei locuințe complete locuind într-o garsonieră. 

Având în vedere prețurile tot mai mari din marile orașe, garsonierele bine poziționate cu o organizare inteligentă a spațiului pot fi într-adevăr afacerea momentului. 

Dacă ești în căutarea unei astfel de oportunități investiționale, în care să investești în această perioadă a anului, la Blitz găsești o ofertă mare de microapartamente în peste 18 orașe din România, care îți pot asigura randamente bune investiționale!