Franciza Blitz: cum ajungi mai repede la profit. Etapele deschiderii unei francize Blitz

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Să deschizi o  afacere în sistem de franciză seamănă foarte mult cu procesul deschiderii unui business pe cont propriu. 

Diferența constă în faptul că într-o franciză operezi sub un brand deja consacrat și beneficiezi de know-how-ul și strategia de marketing a francizorului în schimbul redevenței pe care o achiți la termenele stabilite. 

Să vedem care sunt etapele deschiderii unei afaceri în franciză Blitz. 

Pasul 1 – Primul contact și interviuirile ulterioare

Primul pas este să contactezi compania francizoare pe site, pe pagina dedicată, completând formularul de contact  sau sunând direct. Pe noi ne poți găsi aici. 

Ulterior veți stabili întâlniri prin videoconferință, unu la unu, și te vei putea prezenta la sediul central. Scopul este să te familiarizezi cu afacerea și să-ți dai seama dacă ți se potrivește. 

Procesul de deschidere a unei francize seamănă în multe privințe cu procesul de identificare a unui partener de business, care primește un business la cheie și pe care trebuie foarte rapid să învețe să-l conducă. 

În cadrul interviurilor de cunoaștere stabiliți baza de la care porniți. Compania francizoare îți prezintă experiența dobândită, condiţiile financiare, tehnologii, obiective, condiţiile contractului, iar tu îți exprimi motivele și atuurile pe care le deții. 

Pasul 2 – Fă-ți propria documentare

Trebuie să pornești cu foarte multă claritate asupra modelului de business și a proceselor pe care le implică. În plus, să îți asumi toți pașii ulteriori care presupune să investești bani în prima lună și să încasezi abia din lunile următoare. 

După interviuri, este important să-ți pui pe hârtie planul de business pe care să-l discuți cu managerul regional care se ocupă cu identificarea partenerilor francizați, ca să calibrați împreună așteptările și să pornești cu niște previziuni realiste. 

Reprezentanții Blitz vor fi tot timpul lângă tine și te vor îndruma cu sfaturi ca să reușești în tot ce ți-ai propus. Este, de asemenea, recomandat să înțelegi filosofia și valorile companiei, precum și sistemul de operare. 

Dacă te-ai hotărât, caută un spațiu unde să-ți desfășori activitatea, astfel încât imediat ce semnezi contractul să te poți ocupa de amenajare.

Pasul 3 – Semnarea contractului 

Dacă planurile de business sunt compatibile, atunci mergi în etapa următoare, semnezi contractul de franciză. Ți se va prezenta opțiunile de franciză, oferta financiară și contractul. Studiază-le cu atenție și alege pachetul de servicii care ți se potrivește, în funcție de experiența ta in imobiliare, și în managementul unei afaceri in general. Blitz te poate consilia cu privire la cea mai potrivită opțiune de franciză care să-ți asigure un start de succes.

Contractul se poate reînoi la anumite termene sau rezilia, dacă nu sunt respectate angajamentele asumate de ambele părți. 

Contractul de franciză reglementează drepturile și obligațiile părților, durata și obiectul contractului, serviciile prestate de francizor, dreptul de preemțiune și aspectele financiare – este baza angajamentelor asumate, și ai toți pașii ulterior explicați în contract. 

Pasul 5 – Instruirea agenților

Prin contractul de franciză, Blitz se angajează să identifice candidatii potriviti, și să-i treacă printr-un proces complex de evaluare internă pentru a corespunde profilului de broker imobiliar. De asemenea, se obligă să-i instruiască în cadrul programului intern de formare de agenți imobiliari – Blitz Camp. 

Pentru cele 16 birouri locale și francize, Blitz a recrutat în 2021 peste 210 de agenți, pe care i-a format apoi în programul său intern de training. 

Programul Blitz Camp este structurat în 12 module și peste 100 de lecții în format video, și durează aproximativ 3 luni. În cadrul acestui program agenții recrutați:

  • Află tot ce trebuie să știe despre piața imobiliară – trendurile și dinamica cererii și ofertei de pe piață
  • Învață tot ce presupune procesul de vânzare în imobiliare – care sunt pașii și care sunt regulile unei vânzări de succes.
  • Află care sunt procesele de business ale unei agenții imobiliare  – de la modele de speech-uri de prospectare, față în față sau la telefon la pregătirea unei vizionări, începând cu call-ul inițial și terminând cu tratarea obiecțiilor de la final.
  • Sunt familiarizați cu instrumente de comunicare și negociere necesare încheierii unor tranzacții imobiliare reușite.
  • Învață cum să facă o primă bună impresie și să identifice rapid nevoile clienților, etc. 

În cadrul acestei veritabile Școli de Imobiliare, agenții beneficiază de o formare completă, apoi primesc supervizare și coaching de la brokeri cu experiență, pentru a fi bine pregătiți pentru munca de teren. 

Pasul 4 – Amenajarea spațiului 

La acest pas ai de realizat câteva investiții inițiale, cum ar fi cele de înființare a societății comerciale, precum și de amenajare a spațiului pentru viitoarea ta agenție. E bine să ai asigurate cel puțin 4 chirii (plus o lună garanție) pentru spațiul tău, în plus să dispui de mijloace pentru dotări cu mobilier și tehnică It&C. 

De asemenea, îți vei printa reclama outdoor, și sigla firmei, și vei pune la punct toate detaliile ce țin de amenajarea spațiului. 

Pasul 6 – Promovarea afacerii

Vom crea împreună un mix de marketing personalizat pentru momentul deschiderii agenției tale – care poate fi după caz un comunicat oficial, câteva filmulețe video, sigla brandului și semnalistica de brand cu toate elementele sale vizuale – de ex. clopoțelul care anunță fiecare tranzacție care contribuie la fiecare succes al brandului Blitz. 

De asemenea, noi ne ocupăm de prospectarea proprietăților pe care să le incluzi în portofoliu, și de promovarea lor în rândul clienților, apoi de captarea leadurilor, adică a potențialilor cumpărători pe care ulterior tu să-i poți transforma în clienții care cumpără prin intermediul agenției tale. 

Pasul 7- Devii operațional 

Devii o afacere pe cont propriu atunci când din încasări începi să-ți acoperi cheltuielile operaționale, adică atingi punctul zero (break even point), când încasările tale sunt egale cu cheltuielile. Estimăm că din luna a patra vei începe să înregistrezi profituri, adică veniturile își vor depăși cheltuielile. Între timp, vei primi ghidare ca să ajungi cât mai curând la profit și să-ți maximizezi câștigurile operaționale. 

Cel mai important aspect este că Blitz îți oferă un business la cheie cu taxă zero de intrare! Succesul tău este succesul nostru, contactează-ne telefonic sau scrie-ne și hai să discutăm detaliile de colaborare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *