Criza a lovit si sectorul Property Management

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem informati, via Curierul National, ca piata de Facility&Property Management a intrat, incepand cu acest an, intr-un con de umbra. Conform specialistilor, acest sector va inregistra, in 2011, cresteri de cel mult 7%.

Datorită <<tinereţii>> relative a acestei piete, Facility&Property Managementul din Romania inregistrează o constanta crestere in ultimii ani, chiar daca in 2010 si 2011 aceasta crestere s-a atenuat“, a declarat Lucian Anghel, managing director BSS – Building Support Services, companie ce activează in aceasta industrie.

Potrivit reprezentantului BSS, în 2010 piata Facility&Property Management a atins valoarea de circa 200 de milioane de euro, iar pentru 2011 nu estimează o crestere mai mare de 5-7%.

Un element care a iesit in evidenta in ultimii doi ani il reprezintă presiunea asupra costurilor aferente administrarii, intretinerii si operarii cladirilor, in sensul reducerii acestor costuri. Controlul acestora si reducerea consumurilor de energie, fara a afecta confortul chiriasilor si calitatea serviciilor prestate, sunt obiective esentiale in facility managementul actual, clientii fiind din ce in ce mai atenti si mai exigenti privind calitatea serviciilor“, a adaugat Anghel.

Evolutia acestei industrii depinde in mare masura de evolutiile economico-financiare legate de criza datoriilor suverane din unele state europene.

Conform declaratiilor lui Lucian Anghel, ultimele date indica o crestere usoara a pietei imobiliare locale in prima jumatate a acestui an, comparativ cu cele doua semestre din 2010, mai ales in ceea ce generează sperante de continuare a cresterii si in a doua jumatate a acestui an, precum si in 2012. Acest fapt se va repercuta favorabil si asupra sectorului de Facility Management.

In ceea ce priveste o posibila revenire a pietei, reprezentantul BSS a spus ca spera ca la sfarsitul anului 2011 si anul 2012 sa marcheze revenirea pietei la normalitate, fara a astepta insa cresteri spectaculoase.

Sursa: Curierul National

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *